1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Продукти, допустими по Екосхема 3 от Суммит Агро

Продукти, допустими по Екосхема 3 от Суммит Агро

д-р Евгения Велинова, мениджър Развитие и продуктов мениджър биологични продукти

Най-доброто съотношение цена-качество

Актуални предложения за хранене на растенията и за подобряване на почвеното плодородие, включени в списъка по Екосхема 3, предлага Суммит Агро. Тези решения са предназначени за корекция и подобряване на развитието, а понякога са и отговорни за спасяването на земеделските култури.

 

„Тези продукти нямат просто за цел да изпълните едно от изискванията по Екосхема 3. Употребата им има много повече положителни страни. Стига да подберете правилния продукт, който е нужен за дадената ситуация в дадена култура. Суммит Агро изпитва и подбира продукти от тази група от дълги години. Благодарение на това може да получите научнообосновани препоръки, подплатени с добри резултати в условията на българското земеделие. Разбира се, постарали сме се продуктите да са максимално бюджетни – за да може земеделските стопани да получат както винаги най-доброто съотношение цена-качество от нас“, поясни д-р Евгения Велинова, продуктов мениджър биологични продукти и мениджър развойна дейност в Суммит Агро.

Кайзен – за растения ПО-СИЛНИ от СУШАТА!

Глицин-бетаин е аминокиселина, резултат от естествен биосинтез в растенията. Биосинтеза на глицин-бетаин често се отключва като отговор на абиотичен стрес, високи/ниски температури, засушаване/преовлажняване и други. Не всички растения са в състояние да синтезират тази аминокиселина, поради което те се различават по адаптивността си към стресови условия на средата.

 

Кайзен е предложение, с което директно внасяме висока концентрация на глицин-бетаин, с добавени патентован биоактиватор и адюванти. Благодарение на това се активират механизмите в растението за допълнителен синтез на глицин-бетаин, а също така той се усвоява бързо и лесно от културните растения. Кайзен предпазва културата от неблагоприятни условия (суша) най-малко 20 дни след приложението му.

МикоАплай за приложение в реда или при третиране на семена

Следващото предложение, наречено „застраховка срещу суша“, е МикоАплай. Той е единственият продукт на пазара, съдържащ висока концентрация от 4 щама микоризни гъби. Благодарение на симбиозата между гъбите и културата, корените стигат и до най-недостъпните вода и хранителни вещества. Микоризата образува специални вместилища в кореновата система, които играят ролята на запас в критични моменти от развитието на културата. Вече 4 години на пазара той доказа, че употребата му води до по-високи резултати, особено на бедни почви и при засушливи условия. Предлага се в две формулации – течна (МикоАплай ЕндоПрим СК) и прахообразна (МикоАплай ЕндоМакс).

Технологии за управление на азота

Зелената сделка насочва и към намаляване приложението на азотни торове. Неслучайно Суммит Агро включи в продуктовата си листа две иновативни технологии за управление на азота, както в културата, така и в почвата.

N-Leaf e за приложение по време на вегетацията, а Амилис е специално насочена формулация за почвено приложение. Бактериите в продуктите са специално подбрани така, че с тяхната употреба да се постигне разграждане на растителните остатъци, минерализиране на органичната материя /Амилис/, фиксация на атмосферния азот, фиксиране на нитратите, стимулиране растежа, кореновото развитие и естествената защита на културата към листни и респективно почвени патогени. Като резултат всеки продукт поотделно предоставя на културата най-малко 2.5 кг активно вещество азот/дка.

Булнова е друго предложение за почвено приложение. Той подпомага развитието на културата чрез фиксиране на атмосферния азот, мобилизиране на фосфора, производство на сидерофори и литични ензими.

Шигеки ® и Каиши са друга възможност за стимулиране на културните растения. Каиши Макс е най-висококонцентрираният биостимулант и едно от най-бюджетните решения на пазара. Шигеки ® е перфектно решение, съчетаващо във формулата си водорасли, витамини, фитохормони, аминокиселини и макро- и микроелементи, необходими за отглеждането на една здрава култура.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.