1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Пшениците Манара - еталон за качество

Пшениците Манара - еталон за качество

Високопродуктивни, не полягат, толерантни на заболявания и студ

Георги Тенев от с. Кукорево е извел демонстрационен опит с пшеница от бранда МАНАРА ГРУП, представени в България от фирма Сембодиа семена. Четирите сорта Каронте, Набуко, Катуло и Зетае се държат отлично по време на суша. Още са зелени и наливат зърно. Посевът е подхранен с торове на Сембодиа. Очакваният добив е около 700-800 кг/дка, коментира земеделецът.

georgi-tanev

Георги Тенев от с. Кукорево

МАНАРА ГРУП е утвърден лидер на семена в Италия с 30% пазарен дял. В България брандът е представен с 3 сорта мека и 1 сорт твърда пшеница. Компанията разполага с богато портфолио от твърда и мека пшеница, ечемик, тритикале, соя, нахут и люцерна.

„Нашата идея е да ги наложим. Защото това са продукти, които заслужават доверие“, коментира Кирил Янчев, търговски представител на фирма Сембодиа за района на Сливен, Ямбол и Бургас.

kiril-qnchev

Кирил Янчев, търговски представител на фирма Сембодиа за района на Сливен, Ямбол и Бургас

Пшениците на Манара са високопродуктивни, устойчиви на полягане, толерантни на заболявания, издръжливи на студ.

  • Каронте е безосилест, средно ранен сорт, зимна мека пшеница с добри хлебопекарни показатели. Отличава се с издължен клас и едро зърно. Силна братимост с изравнени братя. Хомогенен и изравнен посев. „Специално от това поле от този сорт очакваме най-добри добиви“, сподели Кирил Янчев.
  • Набуко е нов сорт осилеста, средно ранна, мека пшеница. Еластичен. Държи се много добре към момента в цяла Южна България. Като хлебопекарни качества това е топ продуктът. Високопродуктивна премиум пшеница.
  • Катуло е ранна мека пшеница, осилеста. Подходяща е за производство на хляб и бисквити. Високопродуктивен, пластичен и адаптивен сорт. Доказан е в годините в Европа и наблюдавайки посевите в целия регион, именно от него масово очакваме най-добрите резултати и при нас. Интересът към него е доста голям и се очертава като бестселър и за България. Нисък, здрав, с по-сбит и къс клас.
  • Зетае е ранна твърда пшеница, осилеста, устойчива на полягане и студ. Формира ниски растения, устойчиви на икономически важните болести. От нея се правят най-добрите макаронени изделия.

„Изравнен посев. Харесва ми към този момент пшеницата. Зелена е. Също така, доста добре се държат и четирите сорта. Надяваме се на добър добив”, добави в заключение Георги Тенев. А Кирил Янчев подчерта: „Политиката на фирма Сембодиа е да се отличава с продуктите си. Искаме да избягаме от масовите сортове, които се предлагат на пазара и да предложим по-добра алтернатива.“

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.