1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Разбрахте ли за Сембодиа?

Разбрахте ли за Сембодиа?

Оптимални количества тор, максимум продукция

йоан неков

Йоан Неков, мениджър продажби в Сембодиа торове: „Ние искаме земеделците да знаят, че се стараем да набавяме високоефективни торове с проверен произход и качество.“

Александър Димитров, ЗК с. Бръшлен: „Това е фирмата, която ми предложи продукти, които успяха да покрият изискванията на кооперацията за работа основно с течни торове, а те имат и много добри продукти във всеки сегмент.“

На близо 100% от площите на земеделската кооперация в село Бръшлен са приложени торовете на Сембодиа. Освен основното сеитбено торене е приложена цялостна технология на подхранване. В началото на март във фаза братене е внесен КАН със сяра 12 кг/дка, а след това течен азотен тор УАН със сяра 16 л/дка.

В края на май месец е приложен тор ENTEC Solub с химичен инхибитор DMPP 3,4%. Целта е да се задържи азотът по-дълго време в клетките на растенията, да се изхрани зърното и да се повиши добивът.

sembodia-torowe

Земеделската кооперация спестява около 40% от торовете, благодарение на това, че работи по конкретни технологии на хранене, като всеки продукт се прилага в точния момент и на точното място, и това води до намаляване на общото количество торове, без да се отразява на крайния резултат. Добивите от пшеница не падат под 800-900 кг/дка, при царевицата реколтата от декар е около 1000 кг. С минимални торови норми добивът е повече от отличен и това се дължи на експертизата на Сембодиа, убедени са от кооперацията в с. Бръшлен.

sembodia-tehnologia

Сембодиа разполага със собствена лаборатория за почвен анализ. Благодарение на това Сембодиа изготвя индивидуална схема на торене според нуждите на растенията, почвено-климатичните условия и възможностите на конкретния земеделски производител. Предвид неяснотите около доставките на торове от компанията съветват производителите да направят ранни заявки за есенната кампания.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.