1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. САЩ подкрепят екологичното земеделие с 3 млрд. долара

САЩ подкрепят екологичното земеделие с 3 млрд. долара

С тези мерки правителството се надява да постигне значително намаление на вредните емисии и по-добро използване на въглеродните поглътители

С 3 милиарда долара Съединените щати ще подкрепят адаптацията на селското си стопанство към климатичните промени. Тези средства трябва да послужат за стимулирането на екологични практики като отглеждане на междинни култури или консервиращи методи на обработка на земята, а участието в мерките е доброволно.
 
Допълнителните средства, които ще бъдат разпределяни от земеделското министерство, идват по линия на Закона за намаляване на инфлацията, инициираната през 2022-а от президента Джо Байдън инвестиционна програма на стойност над 890 милиарда долара. По думите на министър Том Вилсак парите ще бъдат насочени към практики, които допринасят за опазването на климата и за които има голямо търсене от страна на фермерите. Сред тях са разширяването на пасищното животновъдство, по-доброто управление на торовете и залесяването на пустеещи земи.
 
Друг важен сектор, който ще получи субсидии, е опазването на зелени площи и влажни зони. С тези мерки правителството се надява да постигне значително намаление на вредните емисии и по-добро използване на въглеродните поглътители.
От министерството са убедени, че тази подкрепа ще създаде нови икономически възможности за производителите и ще им помогне при създаването и опазването на чисти водоизточници, по-здрави хабитати за дивите животни и природа, свободна от замърсявания. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.