1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Съвместна промоционална кампания за европейски цветя и растения "Озари деня си"

Съвместна промоционална кампания за европейски цветя и растения "Озари деня си"

Снимка:

Зеленият бранш ни „озарява” с цветя и растения за Цветница!

„Озари деня си “  e европейска промоционална кампания за  цветя и декоративни растения, която стартира на  19 Aприл, 2021г. Инициативата ще продължи три седмици и се осъществява с подкрепата на Европейския съюз. Целта й е с настъпването на пролетта да се стимулират продажбите на декоративна растителност от европейски (включително български)  производители. Кампанията е насочена към възстановяване на  зеления сектор, който пострада силно вследствие на пандемията.

Послание и целева група

Кампанията ‘Озари деня си’ илюстрира пред какви предизвикателства са изправени растенията и цветята, за да оцелеят и как  въпреки тях  продължават да носят положителен заряд и настроение. Призивът на зеления бранш е „Нека последваме  примера на цветята и да преборим трудностите като озарим деня си с растения”. Кампанията подпомага общия  европейския цветарски сектор и е насочена предимно към мъже и жени на възраст между 25 и 54 години.

             Канали за разпространение

Инициативата се разгръща в България , Франция, Германия, Австрия, Белгия, Дания и Нидерландия. Потребителите в седемте европейски държави ще бъдат запознати с  кампанията чрез телевизионна, YouTube и радиореклама, както и  чрез социалните мрежи (Фейсбук, Инстаграм). В продължение на три седмици хората ще бъдат насърчавани да купуват повече цветя и растения чрез каналите за разпространение. Рекламни материали ще бъдат  достъпни в дигитален формат за всеки заинтересован, който желае да ги позиционира в търговския си обект. 

Възстановяване от кризата Ковид-19

Кризата с коронавируса през 2020г. силно засегна цветарския сектор. Загубите възлизат на над 4 милиарда само за първите пролетни месеци през същата година в цяла Европа.  Милиони цветя бяха изхвърлени. В тази връзка  кампанията получи финансиране от фонда за спешно подпомагане  на европейския земеделски сектор. Промоционалната програма е инициирана от шест  европейски организации. 

България е представлявана от:

АПДРБ – Асоциация на производителите на декоративни растения в България)

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.