1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Сертифицирани семена собствено производство от Булагро АД

Сертифицирани семена собствено производство от Булагро АД

Качество на световно ниво, от сеитбата до вратата на клиента

Булагро АД предлага сертифицирани семена собствено производство с гарантирано качество още от семепроизводния посев. Контролът се извършва във всеки един етап от развитието на растението, по време на жътва, при транспортиране на семената, след това при почистването, заготовката им и по време на съхранението им.

 

През 2012 г. Булагро АД построява завод за заготовка и почистване на семена в непосредствена близост до семепроизводните участъци в старозагорското село Яздач. Той е оборудван с техника от най-висок клас – машина за грубо почистване от примеси на Агроконсулт Метал, машина за последващо фино почистване на немския производител Шмидт-Зеегер/Бюлер и обеззаразяваща машина Петкус от последно поколение. Капацитетът, с който функционира заводът, е 4.5 тона семена в час.

Всички семена, които компанията предлага, са придружени със сертификат, с изчислена сеитбена норма в зависимост от сорта и партидата.

Булагро предлага генетика на водещи семенарски компании. Сортовете, които произвеждат за сезон 2021/2022, са с доказани качества и стабилно представяне в различни климатични и почвени условия, като пшениците Авеню, Апилко и Армстронг на Лимагрейн, Флавор, Софру и Состен на Лидеа, Тата Мата и ечемиците Уенди и Зофия на Заатен Юнион. Всички семена са обеззаразени с фунгицида Конима и са третирани с кореновия биостимулатор Радифарм.

След няколко етапа на почистване, калибровка и обеззаразяване, семената се пакетират в големи биг бегове от по 600 кг. Всеки сорт се съхранява в складове по 30 тона от всяка партида. През целия период на съхранение се упражнява стриктен контрол.

 

Българските земеделци определиха Булагро АД като компанията, предоставяща най-добро съотношение между качество и цена в категориите „Семена пшеница“ и „Семена ечемик“. Отличието “Best Buy Award” бе присъдено от швейцарската независима организация Icertias, която провежда изследвания, измерващи клиентския опит, мнения и нагласи по отношение на производителите и доставчиците на услуги, предлагащи най-добро качество в съответния ценови клас.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.