1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Слънчогледи за всеки фермер

Слънчогледи за всеки фермер

Христо Мандински, земеделец: Тази селекция означава сигурност, авторитет и просперитет

Какво ново от Lidea при производството на слънчоглед. Компанията е готова за пролетната кампания с хибриди, които се очаква да влязат в топ сегмента при маслодайната култура.

На демо поле в района на Вълчедръм при земеделеца Цветан Кьосин всяка година Lidea извежда големи опити, в които залага всички продукти, които след това биват пускани като търговски продукти в България.

Lidea предлага широка гама от хибриди и решения в съответствие с изискванията, както на фермерите, така и на преработвателната индустрия, за да гарантира максимална рентабилност, посочи Дилян Савов, регионален мениджър за Западна България в Lidea.

На полето тази година се открояват някои от топ продуктите в Clearfield Plus сегмента:

ЕС ОАЗИС CLP е ново поколение селекция в ранната и средно ранната група по ранозрелост, с една идея по-ранен от добре познатия ЕС Джанис CLP - лидер в портфолиото и един от най-продаваните в България.

Другите хитови продукти от новата генетика на Lidea са: ЕС АНТЕМИС CLP и ЕС БЕЛФИС CLP.

На полето са представени и високоолеинови продукти, като ЕС ЕЛЕКТРИК CLP HO, добре познат на българските производители, и новото попълнение ЕС ЕМЕРИК CLP HO.

От сулфо сегмента са: ЕС АРМОНИКА SU, ЕС АРОМАТИК SU, ЕС ЦЕЙЛОН SU.

ЕС ЦЕЙЛОН SU е хибрид от ново поколение генетика, който се отличава с ранен цъфтеж към средно ранно узряване на семената. Това го прави доста пластичен при различни климатични условия. В сушата се представя много добре. От миналата година имаме резултати от над 400 кг/дка. Много добър фитосанитарен профил, бързо начално развитие, устойчив на фома, фомопсис. Дори при по-гъст посев не поляга, увери Георги Мандински, регионален представител на Lidea за Враца и Монтана.

Lidea предлага ефективна защита от мана за своите хибриди в две класификации.

- MildewMastеr Essential, подходящи за отглеждане във всички райони, с изключение на райони, заразени със силно агресивни раси, както и такива със силно нападение на мана, в зависимост от условията.

-MildewMaster Premium е най-добрият избор при полета с изявена зараза от мана във високорискови зони в зависимост от комплекс от фактори (скъсен сеитбооборот, чести валежи в периода на сеитба, средна температура между 15 и 18 градуса, покривни култури, съдържащи слънчоглед и др).

Lidea предлага иновативен подход за третиране на семената с BOOST&GO – комбинация от фунгицид, хранителни елементи и биостимулатор за устойчива защита на семената.

lidea-valchedram

Христо Мандински

„Използваме техните хибриди от години. Една чудесна селекция, която ни дава сигурност. Регионалните им представители се отзовават винаги, когато се налага консултация за надграждане на производството или технологиите. Удоволствие е да работим с Lidea и да вървим ръка за ръка. Lidea означава сигурност, авторитет и просперитет“, посочи земеделецът Христо Мандински.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.