1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Цветан Филев е новия Президент на UNITAB Европа

Цветан Филев е новия Президент на UNITAB Европа

В дневния ред на Конгреса се включиха Евродепутат Атидже Алиева – Вели и бившият заместник министър на земеделието Георги Събев

В София се проведе 37-ми Конгрес на Европейска асоциация на тютюнопроизводителите UNITAB под надслов „70 години UNITAB”, 25-26 октомври 2023 г. Организатор на форума бе българската Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 (НАТ-2010). Участваха националните браншови организации от страните членки-тютюнопроизводителки: Белгия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Унгария и България от ЕС, плюс Швейцария извън съюза, както и редица спикъри и международни експерти от всички направления на сектора.

В дневния ред на Конгреса се включиха Евродепутат Атидже Алиева – Вели и бившият заместник министър на земеделието Георги Събев. Приветствие към делегатите поднесе Министъра на земеделието и храните на България Кирил Вътев.

В рамките на събитието бе проведено и Общо събрание на UNITAB, което единодушно избра Цветан Филев за нов Президент на Европейската организация с двугодишен мандат. Италия и Испания обявиха своите кандидатури за домакин на следващия 38-ми Конгрес на UNITAB през 2025 година. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.