1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Успехите идват с LG!

Успехите идват с LG!

Над 400 кг/дка рапица жъне земеделският стопанин Пламен Генчев от Русенско

Демонстрационна жътва събра земеделски производители от Русенска област в землището на село Борисово. Там те присъстваха на жътва на хибриди рапица от портфолиото на LG.

Маслодайната рапица е култура, която е силно рискова по отношение на климатичните фактори. Селекцията на LG e насочена не само към постигане на висок потенциал за добив, но и към постигане на необходимата стабилност на хибридите. Това заяви Димитър Бързаков, продуктов мениджър в компанията.

„На това поле представяме силна генетика с качества, които обещават минимизиране на рисковете, съпътстващи производството. Освен познатите LG Архитект, LG Аспект, тук имаме и новите LG Амбасадор и LG Авирон. С тях ние успяваме да надградим стабилността в представянето и минимизираме факторите, които влияят негативно върху азотното хранене на рапицата. Това са два хибрида от технологията N-Flex, с която се постига по-голяма ефективност при усвояване на наличния азот и преизползването му в растенията, като така понасят по-добре спонтанния недостиг на азот в почвата“, категоричен беше Димитър Бързаков.

LG

Резултатите от демонстрационната жътва в полетата край село Борисово показаха добиви над 400 кг/дка. Домакинът Пламен Генчев от фирма „Сафари - М“ е категоричен, че рапичните хибриди на LG притежават редица качества. Едно от тях е неразпукливост на шушулките, което позволява пълноценна и качествена жътва и високи резултати.

Гостите на открития ден посетиха полета с масов посев рапица с хибридите LG Архитект и LG Амбасадор, където започна жътвената кампания и се очакват високи добиви. Успоредно с кампанията по прибиране на маслодайната култура върви и жътвата на пшеница.

LGwheat
Всички земеделски стопани разгледаха посевите със сорт LG Апилко в стопанството на фирмата, които домакинът с гордост показа и сподели нетърпението в очакване на резултатите от кантара.
LGwheat
Това е ново поколение пшеница със стабилно поведение при различни климатични условия в съчетание с висока маса на 1000 семена и високо хектолитрово тегло.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.