1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Високи технологии за всяко растение

Високи технологии за всяко растение

Прецизни испански продукти за хранене на пролетници от Фертинагро България

Високотехнологична гама от испански торове е приложена на опитната платформа Портфолио Фарм край село Равно поле. Високодобивната генетика на Кортева напълно е разгърнала потенциала си благодарение на продуктите на Fertinagro Biotech, предлагани у нас от Фертинагро България.

fertinagro

Асен Дилов, технически директор във Фертинагро България, представи накратко технологиите на торене при двете култури.

При царевица почвено е приложен RENOVATION FUERZA, високотехнологичен хранителен NPK продукт, който в комбинация с микроелементите и всички водещи патентовани технологии на Фертинагро осигурява много добър старт и последващо развитие на царевичните растения. Хранителните елементи са защитени от технологията DURAMON® и осигуряват наличност и достъпност на веществата за продължителен период от време.

fertinagro-torene

При азотното хранене е заложено на DURAMON NITROZINC ACTIBION с високо съдържание на ефективен и защитен азот. Това му позволява да остане до 4 месеца в почвата и така растенията да имат достъп до хранителни вещества във всеки етап от развитието им. Също така, DURAMON NITROZINC ACTIBION съдържа магнезий, сяра и цинк.

При листните продукти е заложено на биостимуланта Efisoil® Superbia - водещ продукт в световната практика при хранене на растенията с високо съдържание на свободни напълно усвоими аминокиселини.

Използвани са още MICROQUEL AMIN ZIMAN-коректор на дефицит на цинк и манган в комбинация с аминокиселини, както и FOLITOP AMINONITRO - NPK с високо азотно съдържание за листно приложение.

В технологията на отглеждане на слънчоглед са включени следните продукти:

DURASOP ELITE - за бърз старт и развитие на маслодайната култура, по време на окопаване е внесен DURAMON NITROZINC ACTIBION.

Листно са приложени: AMINOVIT VIGORION, MICROQUEL AMIN ВМо - коректор на дефицит на бор и молибден в комбинация с аминокиселини и FOLITOP AMINOKUALIUM – NPK с високо съдържание на калий.

Над 300 различни специализирани продукти предлага Фертинагро България – биостимуланти, гранулирани и листни торове, хранителни коректори, почвени подобрители, водоразтворими торове и др.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.