1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Време е за рапица. Искате ли добиви от 464 кг/дка или още повече?

Време е за рапица. Искате ли добиви от 464 кг/дка или още повече?

Високодобивна селекция на Суфле Агро България, устойчива на патогени

Предвид настъпващата кампания за рапица, Суфле Агро България не пропусна да поговори за предимствата на своето портфолио от високодобивни хибриди при маслодайната култура пред земеделците, дошли на полевата платформа "Дни на полето", организирана от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

Компанията предлага 4 хибрида, три от които утвърдени на българските полета, като ADDITION, ESTELIA, MIAMI.

Семената от селекцията хибриди рапица SOUFFLET SEEDS се произвеждат във Франция. Генетиката SOUFFLET SEEDS e предпочитан избор на земеделците още в 5 други държави, където Агро дивизията на Суфле развива дейност: Румъния, Чехия, Полша, Русия и Украйна.


Качеството е запазена марка за групата Суфле.
Земеделците харесват хибридите
SOUFFLET SEEDS заради бързото развитие през есента и мощните разклонения, които образуват по време на вегетация в комбинация с отличния фитосанитарен профил характеристики, които се отплащат на кантара.

Наложил се вече в условията на България и в съседни държави е средно ранният ESTELIA. Един от най-сухоустойчивите и непретенциозни хибриди към почвено-климатични условия. Изключително високодобивен хибрид, средно ранен, среден на ръст, с добра студоустойчивост, предназначен за земеделци, които искат да постигнат високи добиви. По време на вегетация може да се адаптира много добре към сушави условия.

 

ADDITION е средно ранен хибрид с бърз темп на растеж. Отличава се с много висок добивен потенциал, който се доказва през периода на регистрация във Франция, достигайки най-високите резултати в своя клас. Това е и вторият по най-висок добив от всички новорегистрирани хибриди. Сред основните му характеристики са още силната устойчивост към жълта вироза (TuYV), фома RLM7 и високо маслено съдържание - над 45 %

MIAMI ново поколение при зимните хибриди рапица, с добра адаптивност, балансираност и стабилност при всякакви условия на отглеждане, позициониран в ранната група по зрелост. Развитието му през есента е по-бързо, възстановява вегетацията рано.

Както обещахме миналата година, DRONE е един от новите шампиони на полето. От тази година вече на пазара, устойчив на жълта вироза, висока толерантност към патогени и устойчивост на разпукване на шушулките.

 

„С новия хибрид DRONЕ очакваме да надградим добрите резултати от селекцията ни. В с. Каменар тази година DRON постигна резултат от 464 кг/дка. При по-благоприятни условия хибридите на Суфле Агро са давали и 500 кг/дка“, обясни Искрен Узунов, агроексперт в Суфле Агро България.

 

SOUFFLET SEEDS гарантира качествено заготвени семена, фабрично третирани с фунгицид и инсектицид във Франция. Всяка торба съдържа перфектно калибрирани семена, които са преминали през няколко независими анализа на качеството преди да стигнат до полето.

Земеделците тази година могат да се възползват от програма бонус рапица, с отстъпки - 25 лв. за всяка закупена торба!

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.