1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Зърнопоризводителите се събират на IX Национален Aгро семинар

Зърнопоризводителите се събират на IX Национален Aгро семинар

Ще се дебатира и слот-анализа, върху който ще се определят политиките в бъдещия програмен период на Европейския съюз

„Зърнопроизводство – реалност и възможности в новия програмен период след 2020 година“. Това е темата на 9-тия Национален агро семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите, който започва днес в Пловдив. Форумът ще продъжи два дни, като специалисти от Министерството на земеделието ще представят информация относно новата Обща селскостопанска политика.

Ще се дебатира и слот-анализа, върху който ще се определят политиките в бъдещия програмен период на Европейския съюз, заяви председателят на Асоциацията Костадин Костадинов. Браншовата асоциация ще защитава да няма таван на директните плащания у нас

Освен темата за бъдещата Обща селскостопанска политика лектори ще представят и възможности за иновативно застраховане за България.

Темата за иновациите и дигитализацията в зърнопроизводството ще бъде силно застъпена на семинара. Агрофирми ще разкажат за продуктовата си гама в сферата на семена, торове, растителна защита и арготехниката. Също - Националната асоциация на зърнопоризводителите ще връчи за 5 година стипендията „Иван Генчев Танев“ на студент, продължаващ обучението си по специалност растителна защита за степен „магистър“. Форумът предоставя възможности за срещи и дискусии относно най-новите и оптимални решения в бранша. АгроТВ е медиен партньор на събитието. Очаквайте подробна информация с най-важното през следващите дни.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.