1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Земеделските култури се нуждаят от прецизно хранене

Земеделските култури се нуждаят от прецизно хранене

Фертинагро България – една наистина иновативна технология за торене

Фертинагро за първа година е партньор на проекта „Царевицата – царицата на полето“, под ръководството на известния наш херболог проф. Тоньо Тонев от Аграрния университет в Пловдив.

За отглеждане на перспективната култура са използвани няколко продукта:

RHIZOACTIVE е специално разработен за третиране на семена преди сеитба. Той е биостимулант с ензимен комплекс, осигуряващ мощен старт на културата, равномерен и добре гарниран посев.

В продължение и като част от цялостната технология на хранене, културата е получила продукта AGRISTART MAGNUM от серията микрогранулирани торове на Фертинагро. Начинът на производство на тези торове гарантира запазване на хранителните вещества в достъпна за растенията форма и те са разположени точно, където има нужда от тях – до семената на растенията.

Едновременно със сеитбата е добавена и NРК формулацията DURASOP COMPLEX с вградена патентована технология DURAMON за защита и контролирано освобождаване на азот, както и технология USP за защита и контролирано освобождаване на фосфор. Микроелементите в гранулата са в защитена форма и са достъпни за растенията продължително време.

При наблюдаване на културата и с превантивна цел листно са приложени 2 продукта: ЕFISOIL SUPERBIA - биостимулант, основан на базата на свободни, напълно усвоими от растенията аминокиселини и MICROQUEL AMIN ZIMAN – комплекс от микроелементи и биостимулант, за да се елиминира стресът от недостиг на даден хранителен елемент.

Във фаза 5-6-и лист от развитие на културата е паднала градушка, което е наложило царевицата да получи отново EFISOIL SUPERBIA и MICROQUEL MIX – комбинация от микроелементи, защитени с хумусни субстанции и съдържаща мед, който има фунгициден ефект.

Цялостната технология за хранене е завършена с приложението чрез система за капково напояване на гамата водоразтворими кристални торове – FERCRISTAL FLOW.

Фертинагро България АД е представител на един от водещите испански производители на продукти за прецизно хранене на растенията - Fertinagro Biotech. Портфолиото на компанията обхваща над 300 различни специализирани продукта, като високо технологични минерални торове за почвено и листно приложение, биостимуланти и решения за био земеделие. Те се произвеждат в 18-те завода на компанията основно в Испания, посредством иновативни технологии, гарантиращи безупречно качество и проследимост на производствения процес.

FERTINAGRO

Фертинагро България АД е основана през 2018 г. Към момента търговският екип на компанията покрива цялата територия на България. Регионалните представители са на разположение на всички земеделци за консултации относно приложението на продуктите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.