1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. АУСТРАЛ ПЛЮС на Синджента - уникално решение за есенната кампания

АУСТРАЛ ПЛЮС на Синджента - уникално решение за есенната кампания

Това е единственият регистриран инсекто-фунгицид за третиране на семена за зимни житни култури

Топлите и продължителни есени последните няколко години създават условия за намножаване на болести и неприятели, причиняващи щети по житните посеви още от момента на засяване. Предизвикателствата, с които се сблъскват фермерите през този период, значително могат да редуцират добива от единица площ. Основните фактори, които могат да повлияят отрицателно на добивния потенциал на дадено поле, са ранното нападение на семената от почвени и семеннопреносими фитопатогени, неприятели и неблагоприятни климатични условия. При наличие на комплекс от тези лимитиращи фактори, повредите могат да бъдат значителни и да доведат до сигурно намаление на потенциала за добив. Факторите, върху които можем да окажем влияние или да предотвратим до голяма степен, са атаката на растенията от болести и неприятели.

В отговор на тези предизвикателства Синджента предоставя на българските фермери комплексни решения за справяне при всякакви ситуации, благодарение на изключително добре балансираното портфолио от обеззаразители.

През този сезон Синджента представя най-новото попълнение в портфолиото си АУСТРАЛ ПЛЮС. АУСТРАЛ ПЛЮС е двукомпонентен продукт комбинация от инсектицид и фунгицид /а.в флудиоксонил + а.в. тефлутрин/. Поради отличния синергизъм на двете активни вещества и в същото време различния си механизъм на действие АУСТРАЛ ПЛЮС осигурява цялостна защита на семената и растенията в начални фази от тяхното развитие от всички икономически важни болести и неприятели. Дозата на приложение е 500 мл/100 кг семена.

Неизменна част при подготовката на разтвора за третиране на семена е добавянето на т.нар полимер/прилепител AG40R в доза 100 мл/100 кг семена, който спомага за по-доброто прилепване на продукта върху семенната повърхност и намалява разпрашаването му.

Спектър на действие на АУСТРАЛ ПЛЮС:

  • а.в Тефлутрин предпазва растенията от телени червеи, житен бегач и житни мухи
  • а.в. Флудиоксонил дава защита от главни, фузариози, септориози

Осигурявайки си добре гарниран посев и оптимална гъстота от единица площ още преди зимата, имаме идеална възможност за реализиране на максималния потенциал за добив от посева.

Всичко казано дотук дава основание на Синджента да смята, че с АУСТРАЛ ПЛЮС българските земеделски производители могат до постигнат нови върхови резултати в добивите от житни култури.

При употребата на продукти за обеззаразяване на семена трябва да се спазват всички изисквания за безопасна употреба на продукти от този клас. При манипулация трябва да се използват предпазни средства като: ръкавици, предпазни маски, престилки, комбинезон, очила. За целта Синджента България ще обучи и сертифицира всички желаещи да използват АУСТРАЛ ПЛЮС в започващия сезон.

АУСТРАЛ ПЛЮС е единственият регистриран инсекто-фунгицид за третиране на семена за зимни житни култури.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.