1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. BASF продължава да развива своята корпоративна стратегия

BASF продължава да развива своята корпоративна стратегия

В периода между 2011 г. и 2020 г. компанията планира да увеличи капиталовите разходи от 30 на 35 милиарда евро

BASF продължава да развива своята корпоративна стратегия.

-      Създаване на стойност като една компания

-      BASF си поставя амбициозни цели

-      Устойчивото развитие  и иновациите като движеща сила за растеж

-      Бизнес експанзия на нововъзникващи пазари

BASF планира да затвърди позициите си на световен лидер в химическата индустрия. В най-новата си стратегия за развитие “We create chemistry” в превод на български “Ние създаваме химия”, компанията очертава начина, по който иска да постигне набелязаната цел. Председателят на Борда на изпълнителните директори на BASF д-р Курт Бок, вицепрезидентът д-р Мартин Брудермюлер и главният финансов директор д-р Ханс-Улрих Енгел разкриха повече подробности на пресконференция на 29 ноември 2011 г., в Лудвигсхавен.

Г-н Бок отбеляза, че компанията е постигнала своята водеща позиция на пазара благодарение на успешната стратегия през последните години: “Ще продължаваме да се основаваме на нея, но значително ще я доразвием, за да посрещнем нуждите на нарастващото население по света”. BASF вижда ръста на населението като решаваща тенденция, която, от една страна, води до големи световни предизвикателства, но, от друга, предлага много допълнителни възможности, по-специално за химическата индустрия. Според стратегията за устойчиво развитие BASF ще играе важна роля за запазване на природните ресурси, осигуряване на здравословна храна и подобряване на качеството на живот на хората. “Действията ни като компания могат да се обобщят в нашата корпоративна цел: “We create chemistry for a sustainable futurе”, в превод на български „Ние създаваме химия за устойчиво развитие” казва д-р Бок.

 BASF се стреми към печеливш ръст

Компанията си е поставила амбициозни цели. Според прогнозите на BASF световното химическо производство ще нараства по-бързо от световния брутен вътрешен продукт до 2020 г. За този период компанията очаква световната икономика да нарасне със средно 3% годишно, т.е. с малко по-бърз темп отколкото през последните 10 години, докато прогнозите за химическата индустрия сочат растеж от 4% годишно. BASF продължава да се стреми към растеж от 2% над общото химическо производство и по този начин към увеличение на продажбите със средно 6% годишно до 2020 г. Като цяло, BASF си поставя за цел достигане на продажби от приблизително 115 милиарда евро и търси начини за допълнително нарастване на рентабилността и достигане на EBITDA (печалбата без приспаднати от нея лихви, данъци, обезценки и амортизации на активите) в размер на  23 милиарда евро през 2020 г.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.