1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Байер АГРО АРЕНА 2022 в Южна България - нови технологии в растителната защита

Байер АГРО АРЕНА 2022 в Южна България - нови технологии в растителната защита

Сигурност и застраховка срещу суша в рапица

Байер Кропсайанс България традиционно прави едни от най-мащабните полеви платформи у нас – АГРО АРЕНА 2022. Проектът се провежда на няколко локации в страната.

За втора поредна година в ямболското село Кукорево немската компания съвместно със земеделеца Георги Тенев показа в реални условия хибриди рапица DEKALB и най-новите технологии в растителната защита при пшеница.

За землището са характерни широколистните плевели, има и смесено житно заплевеляване, с преобладаващи овсига и райграс. За справяне със заплевеляването е приложен хербицидът Пасифика Експерт.

bayer-kukorevo

За унищожаване на технологична рапица Байер предлага решение - Матено Форте. Хербицидът също така се справя отлично с райграс и власатка, силен контрол упражнява върху ефимери като великденче и теменужка. Използва се следсеитбено и ранновегетационно до 3-ти лист на културата. Дозата му на приложение е от 160 до 200 мл/дка в зависимост от житното заплевеляване.

Байер регистрира увеличение на пазарния си дял при рапицата в сравнение с миналата година. Брандът DEKALB е с пазарен дял при рапица 35% за страната и 47% пазарен дял за Южна България. Лидер сред хибридите е DK Имарет.

bayer-agro-arena

От тази година Байер предлага семена рапица, третирани с инсектицида Бутео Старт. А за всяка закупена торба хибрид рапица DEKALB, можете да се възползвате от застраховка срещу суша. Повече информация относно условията по застраховката можете да получите от регионалните представители на Байер.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.