1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. БАЙЕР България и светът на иновациите

БАЙЕР България и светът на иновациите

На семинар край Правец компанията представи продуктите си за 2018 г.

На семинар край Правец, пред повече от 350 земеделци, фирма Байер България направи ретроспекция на изминалата стопанска година и резултатите, постигнати с продуктите на химическата компания. Представени бяха и топ предложенията за 2018 г. Ползването на комбинацията от фунгицидите Солигор и Сфера Макс повишава добива в житни с около 16%. За по-добър добив в житни от Байер препоръчват и комбинацията от хербицида Секатор и фунгицида Солигор. Със своята ефикасност Солигор се утвърждава като фунгицид №1 за 2017 година.

Отчетени бяха и добрите резултати постигнати с фунгицида Прозаро за първо пръскане. Той е категоричното решение срещу всички болести в житни и с дълго последействие.

За 2017 г. №1 при хербицидите в житни е Секатор - най-селективният хербицид, който през 2018 година ще има регистрация до флагов лист. Топ предложенията на Байер при хербицидите в житни за 2018 г са Буктрил Универсал, Пума Супер и Атлантис Флекс- новото решение срещу овсига, райграс, див овес. Най-високи добиви в житни през 2017-та са постигнати с приложението на фунгицида Авиатор, който завишил добива с до 25 %.  Най-новото предложение на компанията в житни е хербицидът Атлантис Флекс, който се прилага в доза от 20 до 33 гр/дка плюс 100 мл прилепител.

Технологията в царевица включва топ хербицидите Аденго, Мерлин Флекс, Вентум- срещу смесено заплевеляване и технологията Капрено. При слънчогледа безкомпромисните решения от Байер са в лицето на хербицида Шадоу, чието приложение завишава добива  между 18 и 20 %, и фунгицида Сфера Макс. Производителите на рапица могат да се доверят на фунгицидите на Байер- Тилмор, Фоликур и инсектицида Протеус.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.