1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Байер чества 95 години в България

Байер чества 95 години в България

Направлението Растителна защита отбелязва ръст от 4.0% за първото шестмесечие на тази година

На 09.12.2009 г., по повод 95 години присъствие на нашия пазар, Байер България ЕООД обяви финансовите резултати на компанията в световен мащаб и плановете си за развитие в България. Ренато Келер – Управител на Байер България ЕООД и Ръководител отдел Здравеопазване, и Скот Пауър – Прокурист на Байер България ЕООД и Ръководител отдел Растителна защита, очертаха приоритетите на компанията в трите й основни сфери на дейност: здравеопазване, хранене и високотехнологични материали.

„Въпреки тежката икономическа криза и затруднените пазарни условия, търсенето на земеделските продукти на Байер не отслабна, дори се увеличи, както в България, така и по целия свят. Направлението Растителна защита отбелязва ръст от 4.0% за първото шестмесечие на тази година, като достигна 3.3 милиарда евро.”  - продължи Скот Пауър, Прокурист на Байер България ЕООД и Ръководител отдел Растителна защита.

Освен на стабилните си резултати на пазара, Байер поддържа и развива програмата си за социална ангажираност, която включва подпомагането на повече от 300 проекта в цял свят: в областта на образованието и науката, опазването на околната среда, здравеопазването и социалните грижи. В България всяка година Байер България инвестира повече от 400 000 лева за проекти, повишаващи квалификацията на лекари и специалисти в другите й сфери на дейност, и прави дарения към болници и пациентски организации.

Мотото на компанията „Байер – наука за по-добър живот” обобщава целите и принципите на Байер. През 2008 година компанията инвестира общо 2,7 милиарда евро в научни изследвания и разработки, като фокусът е върху разработването на нови продукти, с по-добри качества. Нововъведенията в Байер са насочени към осигуряване на по-голяма продължителност на живота, повече храна и енергия, подобряване стандарта на живот, създаване на достатъчно ресурси. Ето защо Байер разработва продукти за лечение на болести като рак, сърдечно-съдови заболявания и деменция, които засягат населението в по-напреднала възраст.

От тази година Байер България започна и въвеждането на принципите на Глобалната климатична програма на Байер Груп. Компанията системно увеличава инвестициите си в научноизследователски проекти за опазване на климата, като до 2010 година те ще достигнат 1 милиард евро.

По повод 95-те години, откакто Байер присъства в България, ще се проведе първият по рода си у нас Коледен празник с типичното за Германия греяно вино (глювайн), оригинални немски вурстчета, много подаръци и лакомства за децата. Благотворителният Коледен празник на Байер е на 11-ти и 12-ти декември oт 12:00 до 19:00 часа пред главния вход на Сити Център София. Средствата, събрани от продажбата на храните и напитките, ще бъдат инвестирани в създаване на достъпна среда за хора в неравностойно положение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.