1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Байер с първи за 2022 г. уебинар

Байер с първи за 2022 г. уебинар

Акцент беше поставен на хербицидните антидоти

На 8 февруари Bayer CropScience България представи на първия си за 2022 г. уебинар технологии за борба със смесено заплевеляване в царевица и житни, с акцент върху антидотните си решения.

Събитието се радваше на невероятен интерес, като присъстващите във Facebook и YouTube бяха над 400 човека.

Онлайн форумът беше открит от търговския директор на компанията Жечо Мурзов, който приветства земеделските производители, като изрази надежда настоящата година да е по-позитивна и ползотворна. А чрез поредицата от уебинари компанията ще предостави повече информация, която да послужи за ефективно управление на риска в земеделското производство.

Климатологът проф. Георги Рачев очерта тенденциите за нарастване на световното население, необходимостта от хранителни ресурси и ценовия пазар. Според него растителната защита ще е един от ключовите фактори на съвремието за увеличаване на добивите и спасяване от продоволствена криза.

Проф. Андон Василев представи влиянието на абиотичните фактори върху продуктивността на културите. Хербицидният стрес е един от модерните видове абиотичен стрес, затова изискванията към този вид пестициди е те да са високоефективни и селективни. Антидотите са химични вещества, които се включват в хербицидните формулации за предотвратяване на токсичността към земеделските култури.

Едни от най разпространените са Изоксадифен-етил в Лаудис, Екип, Вентум, Капрено; Ципросулфамид в Аденго, Монсун Актив, Мерлин Флекс; и Мефенпир-диетил в Атлантис Флекс, Пасифика Експерт, Секатор, Атлантис Актив, Пума Супер.

Всичките 11 утвърдени препарата на Bayer Crop Science с антидот са изпитани и показват, че притежават физиологична селективност, увери хербологът проф. Тоньо Тонев. През последните години е налице тенденция в иновативните ПРЗ да се включва повече от едно активно вещество, с цел разширяване спектъра на действие, както и да се противодейства на възникването на резистентност. При употреба на такива продукти е задължително да се включват антидоти.

По време на уебинара регионалните представители на компанията споделиха опита и впечатленията си, успехите и поуките през 2021 г.

Бяха представени и атрактивните промоционални предложения за 2022 г., които включват и най-новите предложения от компанията.

В края на уебинара бяха изтеглени имената на победителите в специалната играта на Bayer, проведена чрез платформата Facebook.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.