1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Белхим Кроп Протекшън официално откри търговско представителство в България

Белхим Кроп Протекшън официално откри търговско представителство в България

Снимка:

То ще се ръководи от Даниел Божанов, мениджър продажби

Белгийската компания Белхим Кроп Протекшън, един от световните лидери в растителнозащитната индустрия, откри официално своето представителство у нас, което ще бъде ръководено от Даниел Божанов, възпитаник на Аграрния университет в Пловдив.

Офицалното откриване на Белхим Кроп Протекшън България беше отбелязано с организирана среща в столичен хотел, на която присъстваха представители на растителнозащитния бизнес, както и на държавни институции и университети, свързани с него. Начало на събитието беше поставено с приветствие от страна на специалния гост – Марк Фиерман, консул на Белгийското посолство в България, който заяви: „Ние сме щастливи да подкрепяме компании като Белхим. Много белгийски компании намериха своя път до България и показват възможност да правят успешен бизнес тук. Аз съм сигурен, че Белхим скоро ще се присъедини към тях. Пожелавам им успех.“

Пол Ив Лантоен, главен директор на белгийската компания, разказа, че Белхим е основана през 1987 г. след обединяването на FMC и ASK – американска и японска компании. Днес начело на Белхим е Дир Пютеман. „Произвеждаме нашите продукти в съответствие с потребителските нужди и очаквания. Присъстваме в 38 държави, представени сме във всички европейски страни, в които бележим много бързо развитие. Ние реализираме големи инвестиции в изпитването на продуктите на опитни полета, като правим повече от 2 000 опита годишно“, заяви в своята презентация г-н Лантоен.

Франсоа Рикебор, търговски директор за Югоизточна Европа и коодинатор нови пазари на Белхим Кроп Протекшън, изрази задоволство от факта, че Даниел Божанов ще ръководи представителството на компанията в нашата страна, като представи екипа, работещ за България, Румъния и Молдова – Алин Стана, мениджър, г-жа Андреа Бокур, мениджър маркетинг и развитие и г-жа Люминица Емилиан, мениджър логистика.

Продуктите на Белхим Кроп Протекшън присъстват на българския пазар от 2011 г., но със създаването на свое представителство регистрацията на препаратите ще става по-лесно и компанията ще има възможност да разшири портфолиото си. Към момента то се състои от 7 продукта, като амбициите са до 3 години те да станат над 17, подчерта Даниел Божанов.

„Българският пазар е многообещаващ, затова и сме тук. Имате добра земя, добро земеделие, което предстои да се развива. Нашата амбиция за българския пазар е за пет години да достигнем оборот от 5 млн. евро“, заяви Алин Стана, мениджър на компанията за Румъния, България и Молдова.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.