1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. БИЗНЕСЪТ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ НА DOWDUPONT ™ СТАВА CORTEVA AGRISCIENCE™

БИЗНЕСЪТ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ НА DOWDUPONT ™ СТАВА CORTEVA AGRISCIENCE™

В ПРОЦЕС НА ИЗГРАЖДАНЕ Е КАТО САМОСТОЯТЕЛНА НЕЗАВИСИМА КОМПАНИЯ

Отделът за земеделие на DowDuPont™, създаден през 2017 г. чрез сливането на Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection и DuPont Pioneer, обяви новото име на планираната земеделска компания: Corteva Agriscience™. През второто тримесечие на 2019 г. отдел "Земеделие" ще се превърне в независима земеделска компания, която ще e с името Corteva Agriscience™.

В същността на новото име е заложена комбинация от думите: "сърце" и "природа".
Corteva Agriscience ™ въплъщава целите на компанията да обогатява и работи за подобряване живота на хората, които произвеждат и тези, които консумират, като гарантира напредък, по-добро бъдеще и по-висок стандарт за поколенията.

"Това е началото на едно вълнуващо пътешествие", каза Джеймс С. Колинс, Главен изпълнителен директор на отдел "Земеделие" на DowDuPont. "Corteva Agriscience™ обединява три бизнеса с дълбоки връзки и отдаденост на успеха на поколения фермери. Новото ни име изразява признателност към нашата история и същевременно изразява ангажираност за повишаване производителността на земеделските производители и гарантиране на здравословна и качествена храна за хората. С най-балансираното портфолио от продукти в сектора, почти век агрономически опит и несравними иновационни възможности, Corteva Agriscience™ ще се превърне във водеща компания в областта на селското стопанство, фокусирана върху съвместната работа с всички работещи в сферата за осигуряване на здравословно изхранване на населението."

Corteva Agriscience™ обединява DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer и Dow AgroSciences за създаване на самостоятелна селскостопанска компания с водещи позиции в селекцията на нови хибриди и сортове, препарати за растителна защита  и дигитални технологии, които ще улеснят работата на земеделските производители.

Новата компания притежава възможно най-добрите модерни технологии, иновации, научноизследователска и развойна дейност, които ще я направят уникална, за да осигури възможности за подобряване производството, осигуряването на здравословна храна за населението, опазване на околната среда и природните ресурси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.