1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Близо 41 милиона лева ще получат 41 общини в страната за превенция срещу наводненията

Близо 41 милиона лева ще получат 41 общини в страната за превенция срещу наводненията

От подадените 50 проектни предложения само седем са отхвърлени

Близо 41 милиона лева ще получат 41 общини в страната за превенция срещу наводненията. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Вчера (03.06.2011) бяха подписвани договорите между кметовете на общини и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Безвъзмездната финансова помощ е по линия на оперативна програма „Регионално развитие” пише в.Монитор.

„За всички отпуснати от Европейския съюз 73 милиона лева за мерки срещу наводненията у нас са одобрени съответните проекти”, поясни Павлова. „Финансирането е разпределено на два компонента – между двата големи града София и Пловдив и останалите по-малки общини у нас”, обясни тя.

Проектите, за които се сключват договори, са 41 и има два проекта в списъка на чакащите. От подадените 50 проектни предложения само седем са отхвърлени, останалите 43 са преминали етапа на одобрение. Схемата за безвъзмездна помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.