1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Corteva Agriscience завърши отделянето от DowDuPont, за да създаде водеща, независима, глобално изцяло селскостопанска компания

Corteva Agriscience завърши отделянето от DowDuPont, за да създаде водеща, независима, глобално изцяло селскостопанска компания

Новата компания стартира търговия под символа “CTVA”

Новата компания е световен лидер в два големи, атрактивни пазара - семена и растителна защита – със солидна основа за разширяване на дигиталните възможности.

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) успешно завърши отделянето си от DowDuPont, превръщайки се във водеща глобална компания изцяло фокусирана в селско стопанство, която предлага цялостни решения, чрез които земеделските производители да увеличат добивите и рентабилността на производство. Corteva Agriscience стартира днес в глобален мащаб и балансирано предлагане на семена и решения за растителна защита, със стабилна основа за разширяване на дигиталните възможности и предлагане на най-богатото иновативно портфолио в този сектор.

Акциите на Corteva започват да се търгуват днес на Нюйоркската фондова борса (NYSE) под новия символ "CTVA".

"Днешната дата бележи началото на нов вид земеделска компания, уникално позиционирана да се конкурира и печели, като предоставя на фермерите пълното решение, от което се нуждаят за устойчив, дългосрочен растеж и подобрена рентабилност", каза Jim Collins, главен изпълнителен директор на Corteva Agriscience. „Като глобален лидер с общо 100 милиарда долара на пазара на семена и растителна защита, Corteva Agriscience има най-силното портфолио в сектора, от световна класа иновативна база и благоприятни пътища към пазарите, които ни осигуряват несравнима лоялност на нашите клиенти - всичко това ще съдейства за нашия растеж като независима компания и ще допринесе ползи за акционерите. Нашите повече от 21 000 служители са решени да изпълняват нашата цел: да обогатяваме живота на тези, които произвеждат и тези, които консумират, осигурявайки напредък за бъдещите поколения. "

С присъствие в повече от 140 страни, Corteva Agriscience генерира $ 14 млрд. нетни продажби през 2018 г. Компанията има повече от 150 изследователски и развойни съоръжения и повече от 65 активни съставки.

„Като нова, независима селскостопанска компания, ние сме фокусирани върху почтени инвестиции в иновациите, за да постигнем по-висок растеж на приходите и да подобрим възвръщаемостта на инвестирания капитал", казва Greg Friedman, изпълнителен вицепрезидент и главен финансов директор на Corteva Agriscience. „По план сме поели ангажимент да постигнем 1.2 милиарда долара вложения до 2021 г. и сме уверени в нашия план за разширяване на маржовете. Също толкова важно е, че сме решени да върнем значителен капитал на акционерите чрез комбинация от дивиденти и обратно изкупуване на акции. "

Новото наименование на компанията, Corteva Agriscience (kohr-'teh-vah), произхожда от думите „сърце" и „природа". Марката утвърждава историята на компанията и очаква нейната ангажираност да повиши производителността на земеделските производители, както и здравето. и благосъстоянието на потребителите, на които те служат. Компанията е със седалище в Уилмингтън, Делауеър с глобални бизнес центрове в Джонстън, Айова и Индианаполис, Индиана и пет регионални офиса в Калгари, Канада; Йоханесбург, Южна Африка; Женева, Швейцария; Сингапур; и Алфавил, Бразилия.

Повече информация за Corteva Agriscience можете да намерите на новия сайт за връзки с инвеститорите: www.corteva.com/investors .  

За Corteva AgriscienceTM

Corteva Agriscience TM предоставя на земеделските производители по целия свят най-пълното портфолио от въведения в селското стопанство, което им дава възможност да увеличат доходността и рентабилността - включително някои от най-известните марки семена: Pioneer®, Granular®, Brevant TM, както и всепризнати продукти за растителна защита - въвеждане на нови продукти на пазара чрез силното си портфолио на инженерна химия и технологии. Компанията се ангажира да работи със заинтересованите страни в цялата хранителна система, тъй като изпълнява обещанието си да обогати живота на тези, които произвеждат, и тези, които консумират, осигурявайки напредък за бъдещите поколения. Corteva Agriscience се превърна в независима публична компания на 1 юни 2019 г., като преди това е била отдел "Земеделие" на DowDuPont. Повече информация можете да намерите на www.corteva.com .

Следвайте Corteva Agriscience във FacebookInstagramLinkedInTwitter и YouTube.

® TM SM Търговски марки и обслужване на Dow AgroSciences, DuPont или Pioneer, както и техните свързани дружества или съответните им собственици.

Предпазна декларация относно изявленията за бъдещето

Това съобщение за пресата съдържа изявления за бъдещето по смисъла на член 21E от Закона за борсата за ценни книжа от 1934 г., както е изменен, и член 27А от Закона за ценните книжа от 1933 г., с измененията, които могат да бъдат идентифицирани чрез използването на думи като „планове" „Очаква", „ще", „предвижда", „вярва", „възнамерява", „проекти", „цели", „оценки" или други думи с подобно значение. Всички изявления, които се отнасят до очакванията или прогнозите за бъдещето, включително изявления за стратегията на Corteva за растеж, разработване на продукти, регулаторно одобрение, пазарна позиция, очаквани ползи от скорошни придобивания, време на очакваните ползи от действия за преструктуриране, резултат от непредвидени обстоятелства, като съдебни спорове и въпроси, свързани с околната среда, разходи и финансови резултати, както и очакваните ползи от отделянето на Corteva от DowDuPont, са прогнозни изявления.

Изявленията за бъдещето се основават на определени предположения и очаквания за бъдещи събития, които може да не са точни или реализирани. Изявленията за бъдещето също включват рискове и несигурност, много от които са извън контрола на Corteva. Последствията от съществени различия в резултатите в сравнение с очакваните в прогнозните изявления могат да включват, наред с други неща, прекъсване на дейността, оперативни проблеми, финансова загуба, правна отговорност към трети страни и подобни рискове, всяко от които може да има съществено неблагоприятно въздействие. ефект върху дейността на Кортева, резултатите от дейността и финансовото състояние. Освен това, съществуват и други рискове и несигурности, които Corteva не може да идентифицира понастоящем или че Corteva не очаква понастоящем да окаже съществено въздействие върху неговата дейност.

Където и да е в прогнозното изявление се изразява очакване или убеждение относно бъдещи резултати или събития, тези очаквания или убеждения се основават на настоящите планове и очаквания на ръководството на Corteva и се изразяват добросъвестно и се смята, че имат разумна база, но не може да има уверение, че очакванията или вярата ще доведат до очаквания резултат или ще бъдат постигнати или изпълнени. Corteva отхвърля и не поема никакво задължение за актуализиране или преразглеждане на всяка прогнозна декларация, освен ако това не се изисква от приложимото право. Подробно обсъждане на някои от значителните рискове и несигурности, които могат да доведат до съществени различия на резултатите и събитията от тези прогнозни изявления, е включено в регистрационната декларация на Corteva на формуляр 10, подадена в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.