1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Cортовете пшеница на Синджента - защита от фузариум по класа и снежна плесен

Cортовете пшеница на Синджента - защита от фузариум по класа и снежна плесен

Инвестицията се отплаща многократно

Основните сортове пшеница на Синджента са Мойсон, Индженио и Болоня доказват своя високодобивен потенциал.

Мойсон е наложила се френска генетика, стандарт за висок добив във Франция, подходящ за Северна България. Отплаща се отлично при по-интензивни условия на отглеждане, има много добра толерантност към болести, включително фузариум по класа, подходящ е за производство, целящо високи добиви, особено при възможност за по-продължително наливане.

Индженио е сорт, който е стандарт в Испания благодарение на отличната си адаптивност и е подходящ за Южна и Северна България. Дава отличен баланс между добив и качество, години наред показва стабилни и високи добиви при всякакви условия, отличава се и с много добра толерантност на ниски температури, суша и болести.

Болоня, подходящ за Южна и Северна България, е един от най-продаваните сортове в Италия, тъй като е сорт с висок добивен потенциал и впечатляващо високи качествени показатели. Отличава се и с висока адаптивност и добра толерантност към болести, подходящ е за подобряване качеството на търговските партиди или за продукция с високи качествени показатели.

Фаладо е сорт, който през 2017 година за първи път ще е достъпен като първо размножение. С първото си представяне през 2016 година той направи много силно впечатление на семеразмножителите и на фермерите, които го тестваха. Подходящ е за Южна и Северна България. През 2017 година е вече на път да се превърне в хит. Фаладо се отличава с висока кълняема енергия, много висок добивен потенциал и много висока стабилност на добивите, има добри качествени показатели, много добра устойчивост на полягане и измръзване, висока толерантност към болести и висока толерантност към фузариум по класа.

За постигането на високите резултати през годините много голям принос има и растителната защита, включваща хербицидите Аксиал и Аксиал 1 и фунгицидите Артеа, Чероки, Амистар Екстра и Магнело. Важно мероприятие е третирането на семената за контрол на вредители, за което Синджента предлага три решениия - Дивидент Формула М; комплексно – Целест Топ, който осигурява фунгицидна и инсектицидна защита и стимулиращо действие, чрез три различни механизма на действие; и Максим Стар - фунгицид за третиране на семена, осигуряващ безкомпромисна защита.

В последните години ясно се отличи необходимостта от борба с ленточна болест, снежна плесен и фузариум по класа. Борбата срещу ленточната болест започва и основно се води с третирането на семената и поради тяхната висока вредоносност Синджента се фокусира върху представянето на МАКСИМ СТАР.

Това е фунгицид за третиране на семена, осигуряващ безкомпромисна защита срещу изключително широк спектър от болести. Максим Стар е двукомпонентен фунгицид за третиране на семена житни култури за контрол на болести по повърхността на семената, във вътрешността им и в почвата около засятото семе. Отличава се с много широк спектър на контролираните болести, безкомпромисна ефективност на контрол на фузарийно кореново гниене, снежна плесен, ленточна болест и главни и дълготрайно действие. Осигурява два различни механизма на действие, предпазно, лечебно и изкореняващо дейстие; има отлично системно действие в растението, отлично контактно-проникващо действие за защита от болести по повърхността на семената и сигурен контрол върху причинители на болести в почвата около засятото семе.

Максим Стар е отлично решение за третиране на семена пшеница, фуражен и пивоварен ечемик; спомага за успешното презимуване на културата, особено в години със силно развитие на снежна плесен; стимулира бързо и дружно поникване дори при неблагоприятни условия; допринася за много добро гарниране на посева и повишаване на добива и качеството на продукцията; има укрепващ ефект за развитието на кореновата система и за хабитуса на растенията и е много подходящ при късни сеитби.

Заложете на Максим Стар, инвестицията се отплаща многократно, а спокойствието е безценно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.