1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Даниел Божанов: Белхим запазва цените на продуктите за растителна защита

Даниел Божанов: Белхим запазва цените на продуктите за растителна защита

Много е важно фунгицидите да са с високо ниво на защита, казва търговският директор на компанията

„Много е важно фунгицидите да са с високо ниво на защита. Белхим притежава такива продукти“, съобщи търговският директор Даниел Божанов на открит полски ден в радомирското село Друган, където компанията представи конвенционална технология за опазване на пшеница. На обработваемите площи на ЕТ „Валери Ваташки“ компанията показа безупречното действие на фунгицидите ГЛОБАЗТАР АЗТ 250 СК и БУЗ УЛТРА ДФ.

Даниел Божанов

Даниел Божанов, търговски директор на Белхим

БУЗ УЛТРА ДФ е сред най-силно концентрираните тебуконазоли на пазара. Широкоспектърен, системен триазолен фунгицид с предпазно и лечебно действие, отличен партньор на фунгицидите от групата на стробилурините. Прониква в листата и се пренася акропетално (възходящо) в растенията, като по този начин защитава и новоформираните листа.

За постигане на оптимален ефект препоръката е да се прилага предпазно или веднага след началото на гъбната инфекция. За предотвратяване развитие на резистентност от страна на патогените е препоръчително смесването на БУЗ УЛТРА ДФ с друго активно вещество с различен механизъм на действие.

ГЛОБАЗТАР АЗТ 250 СК е суспензионен концентрат с широкоспектърно фунгицидно действие, дължащо се на активното вещество със стратегически механизъм на действие в състава му. Азоксистробин е от групата на стробилурините и действа като инхибитор на митохондриалното дишане. Добре изразеният „зелен ефект“ се дължи на потискането на производство на етилен в растението, което води до удължаване на вегетацията и съответно повишаване на добива.

БУЗ УЛТРА ДФ и ГЛОБАЗТАР АЗТ 250 СК покриват всички икономически важни болести в пшеница и ечемик. Двата продукта, освен да се комбинират, могат да бъдат внасяни и самостоятелно.

Белхим е подготвила за есенната кампания специални пакетни комбинации от продукти за растителна защита, в които влиза и един нов фунгицид. „Предложенията са много изгодни, тъй като доставката им е със стара дата от началото на тази година. Белхим запазва цените на продуктите. Убеден съм, че интересът ще е огромен“, допълни още Даниел Божанов.

Белхим вече 9 години представя иновативни продукти в различни земеделски култури.

Иновативните формулации работят успешно дори в критични райони, където температурите и влажността са високи, предпоставка за развитие на много икономически важни болести.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.