1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. ДюПон България излиза на пазара с нови ПРЗ

ДюПон България излиза на пазара с нови ПРЗ

Снимка:

Кораген – вече с регистрация срещу нощенки и стъблохоботник при царевица

Добрите добиви от земеделските култури се обуславят и от  качествената растителна защита, убедени са специалистите от ДюПон България, които представиха новите предложения на компанията по време на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич.

На първо място, това е фунгицидът Кредо при житни култури. Той е със системно действие и има газова фаза. Контролира септориоза по класа и по листата, кафява ръжда и брашнеста мана при пшеница, а при ечемик – ленточна болест, мрежести петна, листен пригор, листни петна, листна ръжда, брашнеста мана, подчерта Явор Първанов, регионален представител на ДюПон за Централна Северна и Северозападна България. При инсектицидите също има новости. Кораген, който е с водещи позиции в зеленчукопроизводството и овощарството, от 2014 г. вече има регистрация и срещу нощенки и стъблохоботник при царевица.

Друг нов инсекцидиц е Алтакор, който ще бъде предложен в пакет с подобрителя на хербицидни разтвори Кодасайт.

Пролетната кампания земеделските стопани ще посрещнат с двукомпонентните широкоспектърни хербициди Гранстар Супер и Алай Макс за справяне с широколистни плевели в житни култури.

Дюпон предлага утвърдено решение и за справяне с плевелите в царевица – топ продукта Принципал плюс. Той е с три активни вещества и след еднократно третиране е високоефективен срещу широка гама от плевели в царевица.

При рапицата еталон в борбата с рапичния цветояд и скритохоботника е инсектицидът Авант. Той е с много ниска токсичност и е с тотално различен начин на ефект върху неприятелите.

Защо Дюпон е различната компания, а нейните препарати – новаторски? „На първо място, продуктите са с много ниски дози на приложение, опаковките са удобни и лесно се унищожават след употреба. Ефикасността им е гарантирана, а зад всеки един продукт стои копмания с над 200-годишна история“, обобщи Явор Първанов.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.