1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. EuroChem с нов бизнес в България

EuroChem с нов бизнес в България

Компанията официално обяви основаването на своя дъщерна фирма в България

EuroChem Group AG компания-лидер на световния пазар на торове, официално обяви основаването на своя нова дъщерна компания в България. Това стана на тържествена вечеря на 15 ноември, в изискан хотел край Правец. Поканени бяха много партньори, земеделски производители и приятели. ЕВРОХИМ АГРО БЪЛГАРИЯ ЕАД ще обедини активите на водещия дистрибутор на торове Агрикола България, когото придоби през март тази година, и експертния опит от глобалния бизнес на EuroChem, по пътя към целта, която Групата си поставя - челна позиция сред дистрибуторите на торове в Европа.

Позиционирана в гр. Плевен, Северна България, ЕВРОХИМ АГРО БЪЛГАРИЯ  ще осигури на EuroChem по-широко териториално покритие в страната, а оттам по-лесен достъп за дистрибутиране на юг и на изток в Европа.

EuroChem планира да създаде съоръжения за производство на торове, с цел улесняване на дистрибутирането на нови премиум продукти към земеделски производители в цялата страна, а също така инвестира в научно-развойна дейност за потвърждаване качеството на тези продукти в България.

Дмитри Стрежнев, Изпълнителен  директор на EuroChem Group AG, каза: “Ние правим сериозна инвестиция в персонал и ресурси, за да успеем да пренесем на българския пазар най-добрите си продукти, които в момента са преимуществено прости торове и съставни продукти. Необходимо е торовете да станат по-ефикасни, за да отговорят на нуждата от намаляване на използваните количества вода, ниски емисионни характеристики и намален коефициент на пропускливост, като същевременно спомагат за по-голям добив.”

С участието на няколко земеделски производители EuroChem  вече проведе изпитвания на няколко от своите най-добри продукти в България, включително Nitrophoska, ENTEC и UTEC, като резултатите от тях са силно положителни.

“Виждаме колко високи са очакванията към тези нови продукти,” каза Андрей Савчук – Мениджър Продажби и маркетинг  за Европа и Турция на EuroChem. При проведените широкомащабни полеви изпитвания с цел последваща търговска реализация, постигнахме очакваните резултати, като производителите увеличиха добива и подобриха възвращаемостта си, използвайки нашите по-ефикасни продукти. Сега знаем, че качеството на зърнените култури е осигурено, без оглед почвените характеристики или студения климат, именно заради нашите подобрени торове.”

За EuroChem Group AG

EuroChem е лидер сред световните производители на химикали за земеделието, като предлага основно азотни и фосфатни торове, както и продукти на органичния синтез и желязна руда. Групата е вертикално интегрирана структура, осъществяваща дейности от добив и извличане на въглеводороди до производство на торове, и последващите логистика и дистрибуция. „EuroChem“ в момента разработва две големи находища на калиев карбонат с проектите си на зелено „ВолгаКалий“ и Усолский калиев комбинат. EuroChem Group AG със седалище в Цуг, Швейцария, експлоатира производствени мощности в Белгия, Литва, Китай, Казахстан и Русия, а служителите и в световен мащаб са повече от 25 000 души.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.