1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Готови ли сте за есенната кампания? FMC има решения за вас!

Готови ли сте за есенната кампания? FMC има решения за вас!

Фирмата представи изпитани почвени хербициди по време на „Дни на полето“ край Добрич

С оглед на предстоящата есенна кампания фирма FMC излиза с атрактивни предложения за земеделските стопани, които бяха представени на платформата „Дни на полето“ край Добрич. Фокусът беше поставен върху почвения хербицид Батъл Делта. Здравко Чернаков, регионален търговски представител на FMC за Североизточна България, разясни предимствата:

fmc-zdrawko-chernakow

Здравко Чернаков, регионален търговски представител на FMC за Североизточна България

„За трета поредна година FMC успешно излиза на пазара с почвения продукт при житни култури Батъл Делта. Почвен хербицид, регистриран за зимна пшеница, ечемик, ръж, тритикале в доза 60 мл на декар. Продуктът успешно се справя със смесено заплевеляване.“ Експертът посочи, че ефемерните плевели през последните години са голям проблем, но Батъл Делта се справя с тях. Продуктът контролира много успешно самосевки рапица и житните плевели.

За добър контрол FMC препоръчва почвено приложение след сеитба преди поникването на културата и плевелите. „Така ефектът е най-добър. Батъл Делта е селективен и може да се прилага и след поникване на житната култура до фаза 3-5-и лист“, посочи още Здравко Чернаков.

При рапицата FMC излиза с прекрасно решение за справяне със смесено заплевеляване – това е почвеният продукт Неро. Прилага след сеитба преди поникване в доза 300 мл на декар. Характерно за него е, че при засушаване и повторни валежи се активира. Контролира както едногодишни житни, така и широколистни плевели.

fms-evdokia-krasteva

Евдокия Кръстева, кънтри мениджър на FMC за България

„Ние предоставяме на земеделските производители коректно отношение, отлични продукти с много високо качество, гаранция за добивите след употреба на нашите продукти“, заяви Евдокия Кръстева, кънтри мениджър на FMC за България и допълни: „Искам да изкажа своите благодарности на организаторите от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите за поканата да участваме във второто издание на „Дни на полето“. Надявам се това да продължи и в бъдеще.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.