1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Омнера™ ОД – новото мощно решение за отличен контрол на широколистните плевели при житни култури от ФМС

Омнера™ ОД – новото мощно решение за отличен контрол на широколистните плевели при житни култури от ФМС

Омнера™ ОД е хербицид за контрол на широколистните плевели при житни култури, който съдържа три активни вещества с два различни начина на действие. Това обуславя висока ефикасност и силна антирезистентна стратегия. Тифенсулфурон-метил и метсулфурон-метил се поемат предимно от листата на растението, придвижват се бързо до върховете на нарастване и спират процесите на делене.

Флуроксипир се характеризира с много бързо действие – симптомите са видими до 48 часа след третиране, и има отличен ефект и спрямо видове, устойчиви на други хербициди (сулфонилуреи и дикамба), напр. самосевки от технологичен слънчоглед и рапица, самосевки от кориандър, полски синап, лепка и повитица.

Омнера™ ОД е високо селективен към културата и се прилага от 2-ри лист до пълна поява на флагов лист на културата в препоръчителна доза от 50 до 75 мл/дка.

Дозата на Омнера™ ОД може да бъде адаптирана в зависимост от видовия състав и фаза на развитие на плевелите, както и от фазата на културата. Минималната доза на приложение е 50 мл/дка, като при тази доза продуктът показва отлична ефикасност при контрола на важни плевели като здравец, лепка, лайка, паламида и синап.

Омнера™ ОД може да се прилага както при посеви за производство на зърно, така и при такива за семепроизводство. Разрешава се и за употреба при посеви с пивоварен ечемик.

Омнера™ ОД е формулирана по нова LQM® Технология, за да предложи един уникален продукт на земеделските производители. LQM® Технологията гарантира по-малка зависимост от ниските температури, от количеството на работния разтвор и от размера на дюзите, по-малка зависимост от фенофазата на културата и от степента на заплевеляване и по-малка вероятност за отвяване на работен разтвор.

LQM® Технологията намалява повърхностното напрежение на капките, което води до по-добро задържане на работния разтвор върху повърхността на листата.

LQM® Технологията увеличава ефикасността на продуктите, като допринася за по-бързо и по-дълготрайно поемане на работния разтвор от плевелите!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.