1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Качествена генетика и качествена растителна защита от БАЙЕР!

Качествена генетика и качествена растителна защита от БАЙЕР!

В землището на Суворово компанията организира демо жътва на всички хибриди от своето портфолио

В изключително сухите и неблагоприятни условия на 2020 г. генетиката Декалб се отличи.

„Още през пролетта вегетацията започна със силен стрес за царевицата - липса на влага и ниски температури, което доведе до бавно развитие на растенията. През всички критични фази условията за царевицата бяха неблагоприятни. Това всъщност са доказателствата, че генетиката на Декалб е гъвкава и дава стабилни резултати”, подчерта Виолета Дикова, регионален мениджър за Североизточна България.

Жътвата на демонстрационно поле с хибриди царевица показа стабилен добив от порядъка на 600 кг/дка.

Добре се представиха хибридите ДКЦ 4098 и ДКЦ 3972, както и познатите ДКЦ 4351 и ДКЦ 4541. Един от лидерите на пазара e ДКЦ 5068, който също доказа своя висок потенциал.

Най-добрата генетика и най-добрата растителна защита – това прави Байер лидер в царевицата. Отново за поредна година тази култура ще бъде печеливша, добави още Виолета Дикова.

Домакин на демо жътвата беше Пламен Хърватов, земеделски стопанин от Варненска област. Той обработва 7500 дка. Той уточни, че на масов производствен посев са се отличили хибридите ДКЦ 4351 и ДКЦ 4541. Те са показали дружно поникване, еднакво развитие, добре изпълнени и озърнени кочани.

„Между 550 и 600 кг/дка са добивите от хибридите Декалб, каза земеделският стопанин. - За тази сушава година това са много добри резултати, тъй като от юни до сега няма капка дъжд.”

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.