1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. На 22 април започва пръскането срещу кърлежи в Стара Загора

На 22 април започва пръскането срещу кърлежи в Стара Загора

Обработката ще се извършва след 20:00 часа

Деакаризацията на над 730 000 дка тревни площи на територията на община Стара Загора ще започне в 20:00 ч. на 22 април. Започва се с обработката на детските площадки в кварталите. В началото на м. май ще бъдат обработени и 332 000 дка площи в селата, пише dariknews.bg.

Създадена е организация от Административните бюра, звено „Озеленяване" и директорите на съответните детски и социални заведения за окосяване на площите, подлежащи на обработка. Обработката на тревните площи срещу кърлежи в града ще се извършва едновременно от 3 екипа, а на детските и социалните заведения в града - от два екипа. Два екипа ще извършват обработката на тревните площи в селата от общината.

Пръскането ще се извършва вечер след 20:00 часа. То трябва да приключи по график до 23 април. Община Стара Загора си запазва правото за промени в графика, при наличие на неподходящи климатични условия.

Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти. Копие от сключения договор с фирмата изпълнител „Д.Д.Д.- 1" ЕООД, София, графикът за обработка и информация за препарата Бандит -1 ЕВ, с който ще се извършва обработката, са изпратени за информация и контрол до РЗИ Стара Загора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.