1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Намериха хлебарка в самун хляб

Намериха хлебарка в самун хляб

Само за един ден купувачи откриха хлебарка в самун хляб и живак в торта. За щастие, инцидентът се размина без жертви. Все по-често се появяват какви ли не нечистотии в хляба. Наказани все още няма, няма и система, която да гарантира, че подобни случаи няма да се повторят

 

Самун хляб с хлебарка в него бе намерен вчера в Разград. Според етикетът на опаковката, самунът е произведен във фурна "Лазаров". Собственикът на предприятието Николай Лазаров заяви, че няма да коментира случая, докато не види самуна и не чуе оплакванията на клиента лично. Недоволната разградчанка обаче отказа да върне самуна във фурната и го отнесе в РИОКОЗ-Разград, откъдето обещаха, че ще започнат проверка.

Федерацията на потребителите призова държавните служители да засилят контрола. От своя страна, Федерацията също започва проверки за опасни храни по фурни и магазини. Очакват се още неприятни "изненади" в самуните заради така наречената хлебна война. "По принцип не изследваме донесени от гражданите продукти, защото те наистина могат да са някаква провокация." - коментира д-р Теменуга Братанова, пресаташе на столичната РИОКОЗ. Специалистите от службата, обаче, реагират веднага при всеки сигнал за нарушения, тъй като напоследък  хлебопроизводители все по-често прибягват до все по-непозволени методи, за да отстранят конкуренцията. Отделно от това хигиената на много места е на ниско ниво. Пловдивчанката Евелина Липкова стана жертва на хлебната война преди 2 седмици. Тя намери мишка, когато разрязала закупения от Метро хляб. Фирмата производител "Добруджански хляб" заяви, че това е дело на конкуренти, които се опитват да я разсипят във вихрещата се война на пазара. Да наредят изложба на най-странните предмети, намирани в самуните, пък се зарекоха от Федерацията на потребителите. Досега в самуни са намирани и странни предмети като грамчета от везни, найлонови торбички или въженца. Наскоро мъж от Хасково намери топчета живак в хляба си. Тази история също излезе дело на конкуренти, след като производителят успя да докаже, че не използва живачни термометри.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.