1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Нивото на река Янтра постепенно спада

Нивото на река Янтра постепенно спада

Ситуацията във областите Велико Търново и Габрово постепенно се нормализира

Ситуацията във областите Велико Търново и Габрово постепенно се нормализира, след поройните дъждове, заради които нивото на река Янтра се покачи до критична стойност. Рано тази сутрин замерените стойности бяха с около  три метра под преливника.

И през следващото денонощие шестте критични участъка от река Янтра край Велико Търново, остават под постоянно наблюдение, въпреки че нивото й продължава да спада.

След проливните дъждове в сряда, сериозно пострадали са къщи и земеделски дворове във великотърновските села Леденик и Шемшево. Отводняването на наводнените помещения там продължи през целия ден вчера, но реколтата в залетите градини е напълно унищожена от водата.

Като невиждано бедствие, хората в Габрово описваха пороя, който се изля над града им само за няколко часа. Калното свлачище, което се изсипа на прохода „Шипка“ запрати двата автомобила на семейство Лолеви в двора им.

И в двете области днес обстановката вече е спокойна, но рискът от ново покачване на нивото на река Янтра остава, тъй като се очакват нови дъждове.

Автор: Мирела Дончева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.