1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. НОВО от Тимак Агро: Решение за успешно презимуване!

НОВО от Тимак Агро: Решение за успешно презимуване!

Компанията лансира на пазара нов биостимулатор за кореново приложение

Продуктите на Тимак Агро са ефективни, имат системно действие и не водят до влошаване на почвеното плодородие. Анализирайки належащите нужди на земеделците, адаптирани към конкретните почвено-климатични условия Тимак Агро винаги търси нови и нови решения.

Fertiactyl® Trium - Действие право в целта!

Компанията лансира на пазара нов биостимулатор за кореново приложение Fertiactyl® Trium. Продуктът има специфично действие върху житните култури, като ги предпазва от директно измръзване през зимата или повреди, причинени от силни и студени ветрове. Успешно се справя и с проблеми като изкъсване на млади небратили растения, извличане на посеви и изтегляне на растенията, вследствие на неблагоприятни климатични условия.

Благодарение на патентованият комплекс Fertiactyl®, това ново решение на Тимак Агро подпомага нормалното вкореняване и развитие на кореновата система, както и успешното есенно братене на растенията.

С Fertiactyl® Trium земеделците могат да разчитат на подобряване и повишаване усвояването на хранителните елементи. Директните ефекти от системното действие на биостимулатора се изразяват в:

- ускоряване метаболизма на растенията и синтеза на ензими;
- повишаване на студоустойчивостта;
- скъсяване на времето за завършване на нормалните за есента физиологични процеси;
- намаляване на последиците от т.нар „снежно изтощаване“.

Благодарение на специфичния си хранителен състав, този нов биостимулатор в гамата Fertiactyl® на Тимак Агро има допълнително стимулиращо и подсилващо действие:

Азотното съдържание (N: 5%) подпомага растежа и синтеза на протеини.

Фосфорът (P2O5: 5%), влияе върху кореново развитие, образуването на генеративни органи, едновременното изкласяване и узряване, както и на качеството на продукцията.

Съдържанието на калий (K2O: 7%) подобрява устойчивостта на ниски температури, резистентността срещу гъбни болести и предпазва растенията от полягане.

Цинкът (Zn: 1,5%) спомага за нормален растеж и успешната репродукция, повишава синтеза на ауксини и устойчивостта на инфекции от определени патогени и неприятели.

Съдържанието на манган (Mn: 1,5%) стимулира растежа, фотосинтезата и преобразуването на азота в растението.

Препоръчителното приложение при житни култури: във фаза 3-4 лист*.

За повече информация за действието на биостимулатора, вижте в продуктовата листовка.

За производителите на рапица Тимак Агро препоръчва утвърдилия се вече Fertiactyl® Starter - коренов биостимулатор със системно действие, за преодоляване на стреса и мощна коренова стимулация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.