1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Пакетите на Байер, които пестят пари

Пакетите на Байер, които пестят пари

Мерлин Флекс – Капрено, Баритон Супер – Децис - заедно могат повече

Мерлин Флекс е широкоспектърен почвен хербицид, приложим след сеитбата на царевицата. Приложен върху почвата, той образува повърхностен филм, който е устойчив на слънчева светлина и се реактивира от първия паднал дъжд. По този начин се контролират поникналите и не много прераснали плевели (5-6 см). Мерлин Флекс, обаче, остава на повърхността и при следващ дъжд контролира по-късно поникващите плевели. Ако периодът на засушаване е по-дълъг, тогава корените на плевелите проникват на по-голяма дълбочина и ефектът на препарата е лимитиран, като в този случай е необходима допълнителна корекция във фаза 4-5 лист на царевицата с Капрено.

Комбинацията от Мерлин Флекс и Капрено осигурява освободено от плевели поле, от поникване до жътва. Това е едно от условията за запазване потенциала на добив в царевичното производство. Пакетът е на българския пазар от 3 години и ще продължи да се предлага и следващия сезон.

С наближаване на жътвата има един въпрос, върху който стопаните трябва да помислят и това е новата стопанска година и обеззаразяването на семената. Байер и през тази година ще предложи пакетни предложения и промоционални условия в обеззаразителната кампания на своите клиенти. Топ предложение ще бъде пакетът Баритон Супер + Децис 100. Това е не само комбинация от продукти за есента, това е технология, която включва най-добрия обеззаразител, инсектицид за опазване от неприятели като листни въшки и житни мухи, и най-важното - професионална препоръка от нашите специалисти на място как и кога земеделците да опазят посева си.

Всеки, който си е закупил пакета на Байер Баритон Супер + Децис 100, може да разчита, че ще получи правилната препоръка за момента и начина на приложение на Децис 100, за да предпази посева си от неприятелите през есента!

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.