1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Поглед в бъдещето с Bayer Cropscience!

Поглед в бъдещето с Bayer Cropscience!

Компанията представи на семинар край Варна иновативни решения за отгжлеждане на основните полски култури

Как ще изглежда модерното земеделие в бъдеще? Отговорите потърсиха над 400 земеделци от Североизточна България заедно с фирма Bayer Cropscience на семинар в курорт Златни пясъци. Компанията представи eфективни решения при отглеждането на пшеница, рапица, царевица и слънчоглед. По думите на Габор Равицки, управител на Bayer България, ускоряването на иновациите е ключово за решаването на големите предизвикателства на утрeшния ден. С помощта новите продукти, стъпвайки на постиженията на науката, се стига до индивидуални агрономически решения, които водят до успех.

Акцент при представянето на технологията в житни култури беше поставен върху пакета Секатор и Солигор. Хербицидът и фунгицидът се оказват най-предпочитаните продукти в пшеница през 2017 г. През настоящата година фермерите ще могат да разчитат на новия хербицид Атлантис Флекс, който поставя нов стандарт за контрол на овсига.

При технологията за царевица като № 1 фермерите посочват хербицида Аденго. С него се постигат категорично чисти посеви и крайният резултат е по-високи добиви. При опазването на слънчогледа от болести хит в Североизточна България е фунгицидът Сфера макс. Компанията предлага и два хербицида за маслодаейната култура, единият от които е нов за българския пазар.

Bayer Cropscience прави сериозна инвестиция в дигиталното земеделие. Предимствата и практическото приложение бяха демонстрирани от Ралица Янакиева, която представлява страната ни в централата на химическата компания в Германия. С помощта на мобилно приложение фермерите ще могат да разпознават болести, неприятели и плевели и да намират решения за тях.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.