1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Съвети на специалистите как да си гарантирате здрави и силни посеви

Съвети на специалистите как да си гарантирате здрави и силни посеви

Обеззаразяването на семената е гарaнция за високи добиви

Ако все още не сте обеззаразили семената от пшеница и ечемик е крайно време да го направите. Сеитбата в страната на места вече започна. Ето съветитите на специалистите как да ги гарантирате здрави и силни посеви.

Предсеитбеното обеззаразяване на семената е много важен процес, който е сигурна предпоставка за запазване на посева от болести и получаване на високи добиви.

Най-важното при избора на фунгицид за обеззаразяване на  семена е той на 100% да опазва растенията от болести.  Също така препаратът трябва отлично да прилепва към семената, да се прилага лесно и безпроблемно и да е безопасен.

Витавакс е познат на земеделците повече от 20 години. За някои той е добре доказала се традиция, за други стандарт, трети го преоткриват.

Продуктът стимулира развитието на растенията – посевът е добре гарниран, братимостта е добра, а пшеницата и ечемика дружно поникват, което е предпоставка за висок добив.

Другият продукт за обеззаразяване на семена е Ранкона с формулация микроемулсия.  Продуктът е със системно и контактно действие, като контролира всички основни болести, пренасяни със семената и почвата като твърда и праховита главня, ленточна болест, със страничен ефект при снежната плесен и базичното гниене. Той е с най-високо ниво на безопасност в сравнение с останалите обеззаразители на пазара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.