1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Заместник-министър Вергиния Кръстева ще открие семинар на тема „Интегрирана растителна защита в оранжериите“ в Пловдив

Заместник-министър Вергиния Кръстева ще открие семинар на тема „Интегрирана растителна защита в оранжериите“ в Пловдив

Утре, 25 октомври 2019 г., (петък), заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева ще открие семинар на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП) на тема „Интегрирана растителна защита в оранжериите“, който се провежда за първи път.

Събитието ще се проведе от 10:00 часа в зала „1 А“ в Аграрния университет в Пловдив.

Ще бъдат представени основните принципи и цели на интегрираната растителна защита, биологични изисквания към температура, въздушно-газов режим, към светлина, влажност на въздуха, към почвата, сеитбообращение и други.

В първата част на мероприятието ще бъдат представени:

• Основни принципи и цели на интегрираната растителна защита
• Биологични изисквания за интегрирана растителна защита
• Защо се налага използването на интегрирана растителна защита в оранжериите
• Предимства и условия за успешна борба с неприятелите
• Основни неприятели при домати, краставица и пипер
• Основни биоагенти при домати, краставица и пипер
• Стратегии за борба с неприятелите

Във втората част на семинара ще бъдат представени: проекти между БАПОП и партньори. Експерти от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще вземат участие, като представят дейността на Службата по проект „Свързани в мрежи европейски ферми за стимулиране на взаимното обогатяване на знанията и използването на иновации чрез демонстрации“ (NEFERTITI). По проекта са създадени 10 интерактивни тематични мрежи, които обединяват 45 регионални хъба (центрове) включващи земеделски стопани организиращи демонстрации  и институции свързани със земеделието (съветници, неправителствени организации, индустрия, образование, научни институти и политици в 17 държави. Национална служба за съвети в земеделието ръководи и координира дейностите по мрежа № 7 „Подобрена ефективност на използване на хранителните вещества в градинарството" и мрежа № 9 „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци“.

В третата (практическа) част ще бъде проведена демонстрация. В нея участниците в семинара ще имат възможността да се запознаят с действието на биоагентите в оранжериите. Лектор на семинара ще бъде г-н Ангел Дойчинов.

Програма на събитието може да видите тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.