1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Силна пролетна кампания с ДюПон Пионер

Силна пролетна кампания с ДюПон Пионер

Богата продуктова листа и нови предложения представи фирмата на семинар в гр. Ямбол

Със серия семинари в цялата страна фирма ДюПон Пионер представи пред земеделците продуктовата си листа и най-новите попълнения в нея при пролетниците. Поредната работна среща се състоя в гр. Ямбол, където бяха коментирани и постигнатите резултати при слънчогледа и царевицата през миналата стопанска година. Добрата новина е, че от Пионер винаги излизат с нови, още по-адаптивни и високодобивни хибриди при двете култури. При слънчогледа най-новият хибрид, който за първа година ще предложим на българския пазар, е Р64LE121, каза в интервю за Агро.бг Марин Маринов, регионален представител на ДюПон Пионер за регионите Ямбол и Сливен. Предимствата на Р64LE121 са устойчивостта му на расите синя китка и мана, които са проблем в региона. Освен това хибридът няма високи изисквания спрямо почвения тип и много добре реагира на недобри почвено-климатични условия първоначално след сеитбата и след поникването на слънчогледа, и на по-късен етап, при лимитирането на влагата в почвата, като представя изключително стабилни резултати. Изключително важна подробност за хибрида е, че той не се влияе в голяма степен от външните фактори и по отношение на маслеността. И към момента на жътвата хибридът дава с пункт, пункт и половина по-високо маслено съдържание спрямо останалите хибриди.

И при царевицата усилията на Пионер са да предлага на фермерите възможно най-стабилни в представянето си хибриди, независимо от почвено-климатичните условия. Най-новото предложение е хибридът Р9074. „Той е за първа година на българския пазар, 350 по ФАО. Отличава се с изключително висока стабилност в представянето си като добив. Освен това хибридът много бързо отдава влагата и няма риск от влошаване качеството на зърното след неговото прибиране.“

Селекцията на Пионер при пролетните култури отдавна е доказала своите предимства. Това е и причината за силния интерес на земеделците към продуктовата листа на компанията и гаранция, че и през стопанската 2017 година пролетната селекция на Пионер ще доминира по родните полета.  

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.