1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Стралджа създава общинска полска охрана

Стралджа създава общинска полска охрана

Местният Общински съвет прие Наредба за охрана и опазване на селскостопанското имущество

Стралджа създава общинска полска охрана. Целта е да се осуетят престъпленията, свързани с кражби, разпиляване и унищожаване на селскостопанска продукция.

Кражбите на животни и на земеделска продукция, посегателствата срещу селскостопанско имущество през последните години са истинска епидемия в Стралджанско. След серия предварителни разговори и съгласуване със земеделските производители и с полицията местният Общински съвет прие Наредба за охрана и опазване на селскостопанското имущество. Ясни и общодостъпни правила за охрана на имуществото, налагане на санкции и минимизиране на  нарушенията, това са основните цели, набелязани в документа.
Наредбата предвижда Общинската Полска охрана да се финансира от общинския бюджет, но годишни вноски са предвидени и за стопаните.

Наредбата за охрана и опазване на селскостопанското имущество беше приета с пълно единодушие от Общинския съвет. Очаква се първите четирима полски охранители да започнат работа в началото на юли,  техен периметър ще са град Стралджа и няколко от по-големите села. Съставът на звеното постепенно ще достигне до 12 души през есента.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.