1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Уникална технология на торене от Суммит Агро

Уникална технология на торене от Суммит Агро

В Добрич и Трявна компанията представи търговската си листа за 2015 г.

За получаване на добри добиви на всяка една култура трябва да се приложи правилна технология на отглеждане, като един от важните компоненти е торенето. Суммит Агро се е постарала с портфолиото си от торове да осигури пълноценно културите с хранителни елементи във всяка една фаза. На семинар в Добрич компанията представи търговската си листа за сезон 2015. Различно за българския пазар е новата формула листни торове под формата на гел формулация. Тя съвместява предимствата на кристалните водоразтворими торове и на течната формулация, която се разтваря мигновено в пръскачката, разясни Иван Михов, продуктов мениджър за торове и семена в Суммит Агро. Технологията води до 12% по-добро усвояване на хранителните елементи в сравнение с кристалните форми.

Суммит Агро, по покана на основния си дистрибутор фирма Универсал-Горна Оряховица, представи пред земеделски производители в Трявна на семинар технологията си за подхранване на растенията.

Микрогранулираните торове са в основата на новата концепция за подхранване на растенията. Те съдържат голямо количество водоразтворим фосфор – 50%, като усвояването му е на 98% от растенията, което предполага и влагането на по-малки количества в почвата. Препоръчваната доза е от 3 до 4 кг/дка.

На презентацията в Трявна присъства Филип Жиро, представител на френска компания лидер в производството на ПРЗ, листни и микрогранулирани торове. „Тази технология е голям успех за нас, защото заменя широкоизползваните торове с микрогранули, а от екологична гледна точка намаляваме с 10 пъти дозата на декар, което е шадящо за околната среда“, обясни специалистът. Той разказа за партньорството си със Суммит Агро, като подчерта, че в лицето на компанията в България са намерили точния партньор, благодарение на който вече 20% от земеделските производители, отглеждащи слънчоглед и царевица, използват иновативния метод на хранене на културите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.