1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Всичко за лозарите от Ариста Лайфсайънс България

Всичко за лозарите от Ариста Лайфсайънс България

Компанията изведе демо опит в лозовите масиви на Винпром Карнобат

Програма за растителна защита в лозя, със 100 % свои продукти представи Ариста Лайфсайънс България с изведен демо опит в лозовите масиви на Винпром Карнобат. Технологията по растителната защита е стартирала още в началото на вегетацията. Първото фунгицидно пръскане е извършено срещу оидиум по лозята, с продукта Домарк. Следващите третирания са в период от 10-12 дни, с комбинация от фунгициди срещу обикновена и брашнеста мана. Друго предложение от Ариста при фунгицидите в лозя е Димикс 500 - за комплексна защита на лозята от обикновената мана, с локално системно действие.

Най-новото фунгицидно предложение от Ариста е Спирокс, който е за втора година на пазара. Продуктът, с ниска доза на приложение от 60 мл/дка осигурява превенция, защита, има лекуващ ефект, но най-важното- осигурава изкореняващо болестта действие. При второто третиране на масивите на Винпром Карнобат е добавен инсектицид- новият продукт от Ариста Лайфсайънс - Даскор 440, с широк спектър на действие по отношение неприятелите по лозята.

Грешка е да се пренебрегват инсектицидните пръскания, защото повредите от неприятелите по лозята водят до развитие на патогени, което налага да се правят допълнителни фунгицидни третирания, смятат експертите от Ариста. Компанията предлага на пазара най-новия си акарицид-Зуум, с много благоприятен екологичен профил, който с едно третиране решава проблема с акарите в лозя, овощни и зеленчукови култури. Важен сегмент в предложенията на Ариста към лозарите са биостимулаторите. Специален фокус беше поставен върху два от тях: най-новият - Биостарт, комбинация от аминокисели, микроелементи, водорасли и хормони на растежа. Той подобрява физиологиятана растенията, цъфтежа и формирането на плода. Вторият продукт е Сиаптон, с първа премиера в лозя- подходящ за приложение в критични фази за растенията като ниски  или високи температури, градушки и др., със силен анти стрес ефект. Целта на подобни мероприятия като открития полски ден в лозовите масиви на Винпром Карнобат  е популяризирането на новите фунгициди, предлагани от Ариста Лайфсайънс, както и затвръждаването на позициите на компанията на българския пазар.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.