1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Yara България излиза с премиера – технологията N-Sensor ALS

Yara България излиза с премиера – технологията N-Sensor ALS

Иновацията позволява сканиране на културите и променливо внасяне на тор

Особеностите на азотното торене и възможностите за прецизиране на торовите норми чрез променливо внасяне на азот – това бяха акцентите на Годишната техническа среща на Yara България съвместно с КВС Агро България. Земеделски стопани от цялата страна се събраха в курорт Златни пясъци, за да се запознаят с успешните решения за по-високи добиви и качество на продукцията.

Премиерата на N-Sensor ALS впечатли присъстващите фермери. С помощна на тази технология се извършва сканиране на културите и променливо торене в движение. Опитите в Германия са доказали увеличение на добива при пшеница средно с 6% и средна икономия на азот с 14%. Това се постига чрез равномерно поникване и развитие на културата, намаляване риска от полягане, подобряване качеството на зърното и подобряване на работата на зърнокомбайните. Презентацията на N-Sensor завърши с обобщение на икономическите ползи от употребата на технологията, т.е. допълнителна полза от минимум 8 лева на декар.

Едуард Максимов, управител на Yara България, подчерта, че N-Sensor ще се дава под наем на фермерите, за да могат да се убедят в предимствата му.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.