1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Започна кампанията по бране на череши в Кюстендилско при засилени мерки за сигурност

Започна кампанията по бране на череши в Кюстендилско при засилени мерки за сигурност

За да стигнат до градините си, собствениците ще трябва да представят служебни бележки

От вчера (29.05.2010 година) в Кюстендилско започна кампанията по бране на череши и отварянето на първите пунктове за изкупуване на плодовете. Тази година за охраната на плода се вземат нечувани мерки, за да не се повторят инцидентите от миналата година, при които роми нападнаха и убиха охранител съобщава БНТ.

Повече от 25 полицаи са включени заедно с общинска охрана - над 90 човека. Три контролно-пропускателни пункта ще следят за преминаването на хора, товарни и леки автомобили съобщи Петър Паунов  - кмет на гр. Кюстендил:.

За да стигнат до градините си, собствениците ще трябва да представят служебни  бележки, а след 20 часа няма да се позволява движение в масивите.

От тази година и борсите за изкупуване на череши ще бъдат лицензирани.
Кметът на Кюстендил е разпоредил в града да има само 7  борси за изкупуване на плодовете, а в селата продукцията ще се предава само на едно място.

Кампанията ще се следи и от Агенцията по приходите за фактуриране и осчетоводяване. 8 млн. лева са очакваните доходи от черешите. 800 хил. трябва да влязат в хазната като платени  данъци

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.