1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Започнете годината със 100% опазени посеви от опасни почвени неприятели на най-ниска цена

Започнете годината със 100% опазени посеви от опасни почвени неприятели на най-ниска цена

Инсектицидният обеззаразител НАТУРАЛИС е номер едно в борбата с телен червей, сив царевичен хоботник, пясъчник

През настоящата стопанска 2017/2018 година Натуралис е най-атрактивния препарат, който осигурява спокойствие на земеделските производители в борбата им с телен червей, сив царевичен хоботник, пясъчник. Продуктът, приложен при обеззаразяването на семената, осигурява дълго последействие, защото наличната в него гъба попада в естествената си среда на живот, продължава да се размножава и така осигурява постоянна защита.

Продуктът действа контактно. Конидиите на гъбата се задържат за кутикулата на насекомите, покълват и проникват в тялото на гостоприемника, като по този начин го обхващат изцяло. Смъртта се дължи на механично проникване и последваща загуба на вода и хранителни вещества от жертвата, комбинирани с отделянето на хидролитични ензими.

Особено важно е да се отбележи, че дългото последействие на Натуралис се проявява в това, че прекъсва почвения цикъл на вредителите житен бегач и трипс по пшеницата и ечемика. Така той защитава и последващите култури в сеитбооборота. Подобен ефект не се наблюдава при никой от предлаганите на пазара инсектициди – обеззаразители.

Всичко това прави Натуралис вашия правилен избор при обеззаразяването на семената за пролетна кампания 2018 г. Започнете годината със 100% опазени посеви от коварните почвени неприятели на най-ниска цена.

Продуктът Натуралис е с разрешително № 01402-ПРЗ/10.052.2016 г. на БАБХ, вписан в официалния списък на разрешените за предлагане на пазара и употреба продукти за растителна защита. Разрешителното е валидно до 30.04.2020 г.

Дози и начин на приложение:

Слънчоглед, царевица – 500 мл/100 кг семена
Грах, нахут – 200 мл/100 кг семена
Прилага се чрез механично обеззаразяване на семената преди сеитба.
Картофи – 500 мл/дка с работен разтвор 40 л/дка вода
Семена – 500 мл/100 кг
Почвено, предсеитбено вложен с обикновени пръскачки.
Натуралис е включен в Националната програма на Държавен Фонд Земеделие от мерки за контрол на теления червей при картофите.

За повече информация  www.amiti.org

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.