1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Агро Био Семена с награда от Seminis

Агро Био Семена с награда от Seminis

По време на АГРА 2015 фирмата беше отличена заради добрите продажби на капия

Агро Био Семена получи отличие от фирма Seminis заради отличните си постижения при продажбите на хибриди капия. Наградата беше връчена от Саболч Барани, маркетинт мениджър за Централна Европа и Балканите, и Андраш Пакши, мениджър продажби за Централна Европа и Балканите, които пристигнаха в България, за да присъстват на изложението АГРА в Пловдив.

Глобално Seminis е представена в повече от 160 страни по света при 20 култури, разполага с 55 опитни и селекционни станции, като почти 30% от персонала на компанията е ангажиран с тази дейност. Партньор на Seminis в България е фирма Агро Био Семена, чието портфолио предлага основно пипер, краставици, карфиол, зеле, пъпеши.

„Основен акцент поставяме на хибридите пипер. България е голям пазар за тази култура и към нея има значителен интерес, както и дългогодишна традиция в отглеждането му.
Нашите хибриди капия са устойчиви на болести, с високо ниво на адаптивност към местните условия, с много висок добивен потенциал. Имаме много нови хибриди, които ще бъдат лансирани в близко бъдеще“, заяви за AGRO.BG Саболч Барани.

„Каптур е нашият водещ хибрид капия в България – чушката е с голям размер, с тънка кора. Тези характеристики са търсени от зеленчукопроизводителите и консуматорите в района на Балканите. Вторият ни водещ хибрид – Карпекс, дава много добри възможности за експорт в Германия, Централна Европа, Северна Европа, където предпочитани са по-малките чушки, които могат да бъдат лесно пакетирани. Трябва да спомена и хибрида Капро, който е с много добра устойчивост на болести. При интензина технология може да получите много по-високи добиви – до 50 тона от хектар. Имаме нови продукти, които все още пазим в тайна. Тази година правим опити съвместно с Агро Био Семена, за да изпитаме нови хибриди капия, също така хибриди карфиол, които имат много добър стрес толеранс“, допълни Андраш Пакши.

Автор: Светла Стефанова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.