1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Байер Кроп Сайънс продължава генетичните изследвания на пшеница

Байер Кроп Сайънс продължава генетичните изследвания на пшеница

Компанията ще инвестира годишно около 1 млрд. евро в научно-изследователска дейност и ще продължи да обогатява своите продукти

Байер Кроп Сайънс очаква разширяване на пазара на суровини за селското стопанство до 100 млрд. евро към 2020 г. Това е причината, поради която компанията продължава да инвестира и стартира новаторски решения чрез дългосрочна програма за повишаване на производителността при пшеницата.

Байер Кроп Сайънс е оптимист за перспективите за развитие на пазара на селскостопански продукти. "Ние сме убедени в потенциала за дългосрочен растеж на селскостопанските пазари, въпреки нарасналата нестабилност", казва Лиъм Кондън, главен изпълнителен директор на Байер Кроп Сайънс на годишната пресконференция на компанията. "Очакваме удвояване на световния пазар на продукти за растителна защита и семена до около 100 млрд. евро към 2020 г. при 50 млрд. евро през 2008 г."

Текуща инвестиционна програма

През 2013 г. компанията лансира инвестиционна програма на стойност 2.4 млрд. евро до  2016 г.: 1.3 млрд. ще бъдат насочени към Европа, 800 млн. – към Германия, 700 млн. - към Северна Америка и 400 млн. - в Латинска Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион. "През следващите години, Байер Кроп Сайънс ще инвестира годишно около 1 млрд. евро в научно-изследователска дейност и ще продължи да обогатява своите продукти."

Нови хибридни сортове семена


Научноизследователската дейност, посветена на подобрените сортове пшеница са приоритет в работата на компанията. "Като лидер на пазара на продукти за растителна защита за пшеницата, Байер Кроп Сайънс започна сътрудничество с австралийския изследователски институт CSIRO в производството на семена. Програмата е на стойност 1.5 млрд. евро и ще се осъществява в продължение на 10 години. "Избрани са седем изпитателни станции за селекция на пшеница в основните райони, производители на културата и те вече рабятат. Първите семена ще бъдат пуснати в продажба през следващата година в Източна Европа. "Предвидено е масовата продажба на хибридни сортове семена да започне след 2020 г."

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.