1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Corteva Agriscience™ - с ново име към нови успехи

Corteva Agriscience™ - с ново име към нови успехи

Снимка:

Компанията представи на семинар край Варна новите си цели пред земеделски стопани от Източна България

Дюпон Пионер, ДюПон Растителна защита и Дау Агрисайънсис обединиха усилията си и официално обявиха новия си бранд – Corteva Agriscience™.

Под това име земеделските стопани ще могат да открият иновативна генетика и висококачествени продукти за растителна защита, стана ясно на информационната среща край Варна. Предложенията на компанията са съобразени както с изискванията на фермерите, така и с климатичните предизвикателства в прякото производство.

Семинарът беше открит от Чавдар Дочев, Търговски директор за Балканите, който акцентира върху иновациите, с които компанията излиза през 2019 г.

Иван Дражев, Продуктов мениджър семена и растителна защита в Corteva Agroscience, направи анализ на състоянието на пазара при семената от царевица и слънчоглед в България. Фирма Пионер отново е с най-висок пазарен дял при царевицата и слънчогледа и пазарен лидер. От първите 17 използвани хибрида царевица у нас, 13 са на Пионер. От тях първите пет са Optimum® AQUAmax®хибриди, селекционирани за сухи и  стресови условия. От четирите най-отглеждани хибрида от маслодайната култура у нас, три са на Corteva и те покриват около 46% от площите в цялата страна. Пет нови хибрида царевица и пет нови хибрида слънчоглед попълват продуктовата листа на компанията за сезон 2019.

При растителната защита фермерите ще могат да разчитат на ефективни и утвърдени продукти за опазване на културите от плевели, болести и неприятели. До 2021 г. предстои внедряването на продукти с изцяло нови активни вещества.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.