1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Corteva Agriscience с поредното отличие!

Corteva Agriscience с поредното отличие!

Компанията получи приз от селскостопанското изложение в Добрич

Corteva Agriscience спечели голямата награда на 27-то изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Статуетката беше връчена от организаторите от „Добрички панаир” АД за дългогодишно лидерство на пазара на семена при царевица и слънчоглед. Corteva Agriscience обединява в себе си три брандаПионер, Dupont и Dow Agrosciences. От 1 юни т.г. компанията официално излиза с новото си име и лице на международните пазари.

Зад тази награда се крие минимум 25-годишен труд. Много работа и много опити, за да подберем възможно най-добре адаптираните хибриди царевица, слънчогледи рапица за българския пазар”, подчерта Иван Костадинов, търговски мениджър за България. „Искаме фермерите да чувстват подкрепата ни и да бъдат спокойни, че всяка една година, независимо от климатичните условия, те ще получат възможно най-високия и най-стабилния добив независимо от това дали годината е влажна и позволява да се разгърне генетичния потенциал на нашите култури или стресова със суша през лятото”, подчерта още специалистът.

Сериозно предимство на генетиката на Corteva Agriscience е изключително високата сухоустойчивост и стабилното представяне както при царевица и слънчоглед, така и при рапица. „Комплексна е причината за този успех, но не бива да пропускам работата на нашите 22-ма регионални агрономи в цялата страна”, допълни още Иван Костадинов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.