1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Corteva Agriscience™ за кампания Пролет 2023 г. - нова генетика и нови активни вещества

Corteva Agriscience™ за кампания Пролет 2023 г. - нова генетика и нови активни вещества

За по-високите критерии и изисквания на земеделците

Изключителен интерес към продуктите на Corteva Agriscience™! Над 200 земеделски производители от Южна България посетиха техническия семинар на компанията в Пловдив. Във фокуса на форума бяха новостите, които ще бъдат внедрени през 2023 г. Хибридите на американската компания са селектирани за специфичните почвено-климатични особености на страната ни, подчертаха агрономите на компанията.

Иван Дражев, Маркетинг мениджър Балкани в Corteva Agriscience™

Иван Дражев, Маркетинг мениджър Балкани в Corteva Agriscience™

Corteva Agriscience™ е номер едно в България и тази позиция е извоювала, благодарение на перфектната генетика, която посреща високите критерии и изисквания на земеделските производители за висок и стабилен добивен потенциал, устойчивост при стресови условия и вредители и не на последно място - устойчивост на синята китка, вкл. най-силно вирулентните раси, открити до момента в нашата страна“, подчерта Иван Дражев, Маркетинг мениджър Балкани в Corteva Agriscience™.

Двата нови линолови хибрида в ExpressSun™ технологията за сезон 2023 са P64LE185 и P64LE168.

corteva

Corteva Agriscience™ излиза с два нови високоолеинови хибрида с по-високо ниво на защита към синя китка в ExpressSun™ технологията. При трайна суша през пролетта и лятото на 2022 г. на опитни парцели те са показали отлични резултати, потвърди Дойчо Дойчев, регионален агроном за Пловдив и Пазарджик в Corteva Agriscience™. Това са P64HE418 и P64HE244, които са с тенденция да заемат все по-сериозно място в полетата на фермерите от Южна България.

Дойчо Дойчев, регионален агроном за Пловдив и Пазарджик в Corteva Agriscience™

Дойчо Дойчев, регионален агроном за Пловдив и Пазарджик в Corteva Agriscience™

Прави впечатление, че рекордите при царевицата в Южна България идват от хибридите с по-дълга вегетация, като Р1049, Р0710 – който е от Optimum® AQUAmax® продуктовата линия. Над 2 т/дка е бил добивът, разказа представителят за региона. Другите нови хибриди в по-късното ФАО са Р0450 (също от Optimum® AQUAmax® продуктовата линия) и Р1332.

corteva-carevica

Corteva Agriscience™, наред с наложените на пазара продукти за растителна защита, от тази пролет ще предложи два нови екологосъобразни продукта – атмосферен азотфиксатор и азот стабилизатор. Работи се по утвърден хербицид, който до момента се е използвал до определена фаза на царевицата, но благодарение на нов антидот във формулацията, вече ще може да се разшири прозорецът на приложение и да има по-голяма гъвкавост.

През 2023 г. ще се внедри нов продукт - хербицид на база активно вещество Ринскор при ориз, като на по-късен етап ще се внедри и при царевица. При инсектицидите Corteva Agriscience™ получи разрешение за Лумипоза - системен инсектицид, за третиране на семена на царевица за контрол на телени и сиви червеи и ларви на диабротика.

corteva05

В житни култури за контрол на едногодишни широколистни плевели, паламида и самосевки от слънчоглед предложенията са Дерби® Супер Едно – класика в „жанра“ в контрола на широколистни плевели, Старане™ Голд - срещу прераснали лепка и повитица, Мустанг®- ефикасно средство срещу самосевки слънчоглед и рапица, включително в напреднала фаза.

Новост за пазара е внедреният през настоящата 2022 година противошироколистен вегетационен хербицид Квелекс® с първото ново противошироколистно вегетационно активно вещество – Арилекс (халоксифен-метил) в практиката от 20 години насам в комбинация с доказалото се в практиката активно вещество флорасулам.

Американската компания попълни портфолиото фунгициди с Унивок® със съвършено ново активно вещество от групата на пиколинамидите - нов стандарт за контрол на септория. Вторият продукт е Иновор®, комбинация от най-съвременните и високоефективни активни вещества от групата на Стробилурините и SDHI - Пираклостробин и Флуксапироксад. Тези активни вещества притежават отличен синергизъм, който осигурява широк спектър на контрол на болести, със силно изразен физиологичен ефект и дълготрайно действие. През 2023 г. Corteva Agriscience™ ще пусне на пазара фунгицида Вербен®. Трите фунгицида – Унивок®, Иновор® и Вербен® са взаимнозаменяеми без риск за резистентност на патогените към активните вещества.

Иновор е регистрирана търговска марка на BASF

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.